Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žmonės – Klaipėdos švyturiai“ – pažintis su kūrybingais klaipėdiečiais

Vasario 29-tą dieną, 17.30 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Melnragės padalinyje (Molo g. 60) įvyks pirmasis Švyturių metų minėjimo renginys „Žmonės – Klaipėdos Švyturiai“, kuriame susitiksime su Viktorija Butautis – Klaipėdoje augusia, Australijoje gyvenančia 4-ių lietuviškų knygų autore. Daug pasaulio su šeima išmaišiusi Viktorija atkeliauja į gimtinę su naujausiu savo kūriniu „Kanarų pa?lapti?“ ir jaukiu pokalbiu apie gyvenimo keliones.
Viktorija Butautis
Viktorija Butautis / Asmeninio archyvo nuotr.

2024 metai Klaipėdoje – Švyturių metai. Praėjo 140 metų, kai Šiauriniame mole buvo įžiebtas Baltasis švyturys.

I.Kanto viešoji biblioteka inicijuodama renginių ciklą „Žmonės – Klaipėdos Švyturiai“, kalbins žmones, kurie yra kilę, augę ir vis dar gyvena KLAIPĖDOJE. Per visus metus planuojama surengti 10 susitikimų.

Tie žmonės – jums pažįstami knygų autoriai, muzikantai, aktoriai, politikos veikėjai ir kt. Su renginių svečiais bus kalbama įvairiomis temomis, ypač atkreipiant dėmesį į jų gyvenimą uostamiestyje ir šio gyvenimo įtaką jų dabarčiai, apie jų kūrybą, karjerą, gyvenimą svetur ir buvimą švyturiu kituose kraštuose.

I.Kanto viešoji biblioteka Švyturių metams yra paruošusi dar ne vieną renginių programą. Visai neseniai pristatytas bibliotekos inicijuotas meno konkursas „Švyturys: objektas, logotipas, fotografija, daikto dizainas“. Konkurse kviečiami dalyvauti VDA Klaipėdos fakulteto ir Klaipėdos kolegijos dizaino specialybės studentai, rezultatais pasidžiaugsime gegužės pabaigoje Meno skyriaus galerijoje (J. Janonio g. 9) Rudenį vaikams planuojamas Lego simpoziumas „Statau švyturį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius