-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

A.Ditkovskytė įgyvendino svajonę – filmuojasi gimtinėje kuriamame filme „Tadas Blinda. Pradžia“

Rusijos kino filmuose išgarsėjusi ir Maskvoje šiuo metu gyvenanti aktorė Agnė Ditkovskytė įgyvendino savo svajonę. Ji pagaliau filmuojasi ir gimtinėje – šiuo metu kuriamoje istorinėje nuotykių juostoje „Tadas Blinda. Pradžia“. Filme A.Ditkovskytė atlieka Kristinos – dvarininko Bernardo Gruiniaus dukters vaidmenį, kurią su jaunuoju maištininku Tadu Blinda sieja šilti jausmai.
Agnė Ditkovskytė
Agnė Ditkovskytė / Kristinos Sereikaitės nuotr.

21 m. aktorė A. Ditkovskytė po pirmųjų kelių filmavimo dienų jautėsi pakylėta.

„Dabar mano nuotaika – puiki. Tiesą sakant, tokia laiminga turbūt nebuvau niekada. Gal tai dėl to, kad vaidinu gimtinėje ir su manimi dirba tokie nuoširdūs žmonės“, – prisipažino aktorė.

„Tauras kino namai“ nuotr./Agnė Ditkovskytė ir Mantas Jankavičius
„Tauras kino namai“ nuotr./Agnė Ditkovskytė ir Mantas Jankavičius

A.Ditkovskytė tvirtino, kad visuomet norėjo atlikti vaidmenį lietuvių filme, todėl sulaukusi kvietimo iš filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ kūrybinės grupės labai apsidžiaugė. Aktorei patiko filmavimo aikštelėje keisti prabangias XIX amžiaus sukneles, tačiau prisipažino, kad buvo nelengva atlaikyti pastarosiomis dienomis tvyrojusį karštį.

Didžioji dalis pirmųjų scenų su A. Ditkovskyte buvo nufilmuota Lentvario (Trakų raj.) apylinkėse, vėliau ji filmuosis Renavo dvare (Mažeikių raj.).

Kuriamame filme dvarininko duktė Kristina tarsi gyvena savo auksiniame narvelyje iki tol, kol sutinka Tadą Blindą – laisvės simbolį. Kristina po truputį atranda kitą pasaulį, kuriame – naujos vertybės, tačiau dėl jų gali tekti daug ką paaukoti. 

Istorinis nuotykių filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ pasakos apie legendinio svieto lygintojo Tado Blindos jaunystę ir įvykius, sukrėtusius Žemaitiją Didžiojo lietuvių sukilimo išvakarėse. 

Filme „Tadas Blinda. Pradžia“ pagrindinį vaidmenį atlieka Mantas Jankavičius, taip pat vaidina Antanas Šurna, Dainius Kazlauskas, Tatjana Liutajeva, Donatas Banionis, Andrius Kaniava, Vidas Petkevičius, Jokūbas Bareikis ir kiti garsūs bei žiūrovų mėgiami šalies aktoriai. Filmo režisierius – Donatas Ulvydas.

Planuojama, kad filmas didžiuosiuose ekranuose pasirodys 2011 metų pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius