Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmas „Tadas Blinda: pradžia“ pagaliau sulaukė paramos

Filmo „Tadas Blinda: pradžia“ kūrėjai sulaukė Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos paramos. Nuotykių dramai apie legendinį lietuvių herojų nuspręsta skirti dalinį finansavimą.
Pirmosios filmo „Tadas Blinda“ filmavimo akimirkos
Filmas apie Tadą Blindą / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos Respublikos kultūros ministerija (LRKM) paskelbė 2009 metų kino gamybos paraiškų reitingus. Čia projektas „Tadas Blinda: pradžia“ įvertintas didžiausiu – 35,22 iš 50 – reitingu vaidybinio pilnametražio filmo dalinio gamybos finansavimo kategorijoje.

„Tai, kad Kultūros ministerija įvertino žiūrovų norus, dar kartą įrodo, kad šis projektas reikalingas. Ministras jau pasirašė įstatymą, kuriame numatyta skirti filmui dalinį finansavimą, laukiame tik pasirašytos sutarties”, – teigia filmo prodiuseris Žilvinas Naujokas.

Projekto iniciatorius pažymi, kad gero ir kokybiško filmo Lietuvoje neįmanoma sukurti be valstybės, privačių investicijų ir žiūrovų paramos: „Nuo pat žinios apie filmo „Tadas Blinda: pradžia“ idėją paskelbimo, sulaukėme palaikymo iš privačių rėmėjų, o svarbiausia – pačių žiūrovų, kurie dalyvavo pilietinėje akcijoje, parėmė filmo sukūrimą siųsdami trumpąsias žinutes, rašė laiškus ir ragino nenuleisti rankų”.

Filmą numatoma pradėti filmuoti šių metų vasarą, o 2010-aisiais planuojama juostos „Tadas Blinda: pradžia“ premjera šalies kino teatruose. „Suteikta ne visa planuota suma, todėl darbai užsitęs ilgiau nei planuota, tačiau filmas tikrai bus“, – teigia Ž. Naujokas.

Projekto rengėjai formuoja filmo kūrėjų komandą.

„Šiuo metu planuojame aktorių atranką, o pagrindiniai komandos žmonės jau yra“, – sako prodiuseris. Jau žinoma, kad kūrinį režisuos filmo „Vabzdžių dresuotojas“ režisierius Donatas Ulvydas, o vieną pagrindinių vaidmenų atliks Maskvoje gyvenanti lietuvių aktorė Agnė Ditkovskytė. Filmo scenarijų pagal Rimanto Šavelio romaną rašo dramaturgas, eseistas ir poetas Sigitas Parulskis.

„Tadas Blinda: pradžia“ – ne 1972 metais sukurto populiaraus TV serialo, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko aktorius Vytautas Tomkus, perdirbinys. Kino filmas vaizduos unikalią, nei televizijos, nei kino ekranuose neperteiktą šio, vienų nusikaltėliu, kitų – herojumi vadinamo veikėjo jaunystę. Šis T.Blindos gyvenimo etapas aprašomas R.Šavelio romane, tačiau į populiarųjį TV serialą nepateko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius