Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filme „Tadas Blinda: pradžia“ vaidins Agnė Ditkovskytė

Planuojamame kurti filme „Tadas Blinda: pradžia“ vaidins aktorė Agnė Ditkovskytė. Rusijoje gyvenanti ir dirbanti lietuvių aktorė entuziastingai ir nuoširdžiai priėmė pasiūlymą vaidinti lietuviškame kine.
Agnė Ditkovskytė
Agnė Ditkovskytė / Infor nuotr.

„Agnė labai šiltai sutiko filmo apie Tadą Blindą idėją. Galimybė filmuotis gimtinėje, Lietuvoje, jai itin svarbi“, – teigia projekto prodiuseris Žilvinas Naujokas.

Dvidešimtmetė A.Ditkovskytė, muzikanto Olego Ditkovskio ir aktorės Tatjanos Liutajevos dukra, jau nusifilmavo beveik dešimtyje filmų. Aktorę išpopuliarino pagrindinis moteriškas vaidmuo režisieriaus Rezo Gigineišvilio romantinėje komedijoje „Žara“. Po šio debiuto A.Ditkovskytė nusifilmavo dar keliuose filmuose, tarp jų – kitąmet pasirodysiančiame „Viy“ pagal Nikolajaus Gogolio knygą, taip pat žada išmėginti jėgas teatre.

„Agnė – jauna, tačiau jau turinti patirties aktorė“, – sako Ž.Naujokas ir filmo režisierius Donatas Ulvydas. Kūrėjai pasirinko merginą Tado Blindos simpatijos, panelės Kristinos, vaidmeniui: „Ji tobulai tinka šiam vaidmeniui: graži tamsiaplaukė, galinti tuo pačiu metu būti ir švelni, ir kietaširdė.“

Lietuvoje užaugusi A.Ditkovskytė niekada neslėpė meilės gimtajam kraštui. Dar prieš sutikdama filmuotis istorijoje apie Tadą Blindą, mergina tapo programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ ambasadore.

„Vilnius – pats ramiausias ir artimiausias miestas. Tai vieta, kurioje ilsiuosi, galiu atsipalaiduoti ir paleisti mintis, į kurį gera grįžti“, – teigia A.Ditkovskytė.

Aktorė patenkinta, kas su gimtine susies ir profesiniai reikalai: „Vaidmuo filme apie Tadą Blindą man labai svarbus. Sulaukusi šio pasiūlymo nudžiugau.“

Filmo „Tadas Blinda: pradžia“ kūrėjai jau pradėjo ir kitų filme vaidinsiančių aktorių atranką. Dėl vaidmens kalbamasi su kita Rusijoje šiuo metu gyvenančia lietuvių aktore, tarptautine kino pasaulio žvaigžde Ingeborga Dapkūnaite, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius