-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Tadas Blinda. Pradžia“ režisierius: užsidarę į mažą kabiną, vaidiname didelius dalykus

Istorinio veiksmo filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ kūrėjai, neseniai paskelbę, jog ilgai lauktos juostos premjera įvyks rugsėjo 23 dieną, šiuo metu dienas leidžia užsidarę garso studijoje.
Režisierius Donatas Ulvydas
Režisierius Donatas Ulvydas / "Tauras films" nuotr.

„Nors beveik visas filmo garsas yra įrašytas filmavimo aikštelėje, keletą sakinių pergarsinti vis tik norėjosi. Šis gamybos etapas – labai įdomus: užsidarai į mažą kabiną ir vaidini didelius dalykus“, – sakė vienas garsiausių bei talentingiausių mūsų šalies režisierių Donatas Ulvydas.

Garso režisierius Artūras Pugačiauskas dėlioja į vietas kiekvieną garsą, muziką, triukšmus (juos kūrė viena lenkų garsinimo studija). Pasak D.Ulvydo, kiekvienas rūbo šnaresys, gretimo kaimo šuns lojimas ar paukščiai miške – tarsi jo „potėpiai“, o jų yra milijonai.

„Tokie garsai daromi ne tam, kad juos išgirstume. Tiesiog jei jų nebūtų, būtų liūdna, pilka, basa“, – aiškino filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ kūrėjas, įamžinęs tai, kas nepateks į kino teatrų ekranus.

Istorinis nuotykių filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ pasakos apie legendinio svieto lygintojo Tado Blindos jaunystę ir įvykius, sukrėtusius Žemaitiją XIX a. Didžiojo lietuvių sukilimo išvakarėse.

Juostoje pagrindinį vaidmenį atlieka Mantas Jankavičius, taip pat pirmą kartą kartu vaidina Tatjana Liutajeva ir jos dukra Agnė Ditkovskytė, garsūs aktoriai Antanas Šurna, Dainius Kazlauskas, Donatas Banionis, Vidas Petkevičius, Mykolas Vildžiūnas, Jokūbas Bareikis, Andrius Kaniava ir kiti. Filmo režisierius – D.Ulvydas, vyr. operatorius – Ramūnas Greičius, scenarijaus autorius – Jonas Banys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius