-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Tyrėjų naktyje” dominavo noras įsitraukti, pajusti, paliesti, užuosti

Didžiuosiuose Lietuvos miestuose nuvilnijusi „Tyrėjų naktis” populiarumu nustebino net ir pačius renginio organizatorius. Septintą kartą vykęs renginys sutraukė dvigubai daugiau nei pernai lankytojų – apie 10 000. Tačiau, pasak organizatorių, jų ne tik buvo ženkliai daugiau, bet ir žingeidumas bei noras įsitraukti su metais kyla bene geometrine progresija.
„Tyrėjų nakties“ eksperimentai
„Tyrėjų nakties“ eksperimentai / Organizatorių nuotr.

„Kaip pasakojo dalyvavę mokslininkai visoje Lietuvoje, daugumai lankytojų lyg mokslo bitė būtų įkandusi. Ženkliai didesnis yra lankytojų aktyvumas, noras įsitraukti, pabandyti patiems. Mums tai labai geros žinios, juk tai reiškia, kad septintą kartą vykstantis renginys įgavo pilną pagreitį,” – įspūdžius pasakojo „Tyrėjų naktį” organizuojančios Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos (LJMS) atstovė  dr. Vilmantė Pakalniškienė.

Pasak LJMS atstovo dr. Tomo Žalandausko, kitais metais renginio koncepciją teks peržiūrėti, praplėsti renginio mąstą, nes į daugelį vietų žmonės paprasčiausiai netilpo, buvo ypatingai daug norinčių dalyvauti eksperimentuose, asmeniškai paliesti, užuosti, atlikti.

Organizatoriai teigia, kad kitais metais plės ne tik renginio laiką, bet ir sieks daugiau įvykio vietų atrasti ne tik mokslo institutų ir universitetų erdvėse.

„Bendri renginiai, pavyzdžiui, su Coffee Inn, lyg dar sykį pabrėžia – mokslas yra tavo gyvenime, kiekviename jo žingsnyje. Mokslininkams svarbu ne tik jų tyrimų rezultatai, bet ir visuomenės palaikymas, juk darbas reikalauja labai daug pastangų ir laiko – kai kurie tyrimai trunka metų metus, o tai ne kiekvienam suprantama”, – tikina dr. T.Žalandauskas.

V.Pakalniškienė pasakojo, kad  „Tyrėjų nakties” organizatoriai visoje Lietuvoje išgirdo daug
atsiliepimų ir padėkų už galimybę gyvai prisiliesti prie mokslo.

„Labiausiai džiugina tie lankytojai, kurie ateina skeptiškai nusiteikę, tačiau po to išeina smalsumu ir atradimu žėrinčiomis akimis. Tai – lyg pavykęs eksperimentas. Kartosime jį ir kitais metais” , – šypsosi dr. V.Pakalniškienė.

„Tyrėjų naktis” rugsėjo 23 d. vyko Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Molėtuose ir kituose mažesniuose Lietuvos miestuose, kur duris visiems norintiems atvėrė Lietuvos mokslo laboratorijos, botanikos sodai, planetariumas, observatorija, jūrų ir oreivystės fakultetai ir kitos magiškos vietos.

Renginys Lietuvoje vyko jau septintą kartą. Šiemet „Tyrėjų naktyje“ dalyvavo 32 Europos šalys, 320 Europos miestų. Tai Europos Komisijos iniciatyva.

Tyrėjų naktį rengia Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga kartu su Kauno technologijos universitetu, Klaipėdos universitetu, Lietuvos energetikos institutu, Socialinių inovacijų institutu, Šiaulių universitetu, Vilniaus Gedimino technikos universitetu ir Vilniaus universitetu. Visa papildoma informacija: www.tyrėjųnaktis.lt arba www.facebook.com/tyrejunaktis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius