Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min studijoje – pokalbis apie autorių teises fotografijoje: kaip netapti pažeidėju

Trečiadienio rytą 15min studijoje tęsėsi diskusijų ciklas apie autorių teises. Antrajame pokalbyje aptarti vis dar dažnai pasitaikantys autorių teisių pažeidimai fotografijos srityje – kaip netapti pažeidėju?
Gabrielė Naprušienė ir Algimantas Aleksandravičius
Gabrielė Naprušienė ir Algimantas Aleksandravičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 LATGA Fotografija

15min studijoje lankėsi Asociacijos LATGA Vizualiųjų menų poskyrio vadovė Gabrielė Naprušienė ir fotomenininkas, Asociacijos LATGA narys Algimantas Aleksandravičius.

Pokalbis aktualus ne tik patiems autoriams, bet ir jų kūrinių naudotojams – leidėjams, redakcijoms, taip pat ir fiziniams asmenims – visiems, kas naudojasi socialiniais tinklais ir mėgsta dalytis kitų autorių nuotraukomis.

VIDEO: Autorių teisės fotografijoje: kaip netapti pažeidėju?

Jei vartydami laikraščius, žurnalus ar kitą spaudą bei naršydami interneto portalus rasite savo darytą nuotrauką, nenustebkite: jūs tapote dar viena nuotraukų vagių auka. Savo nuotraukas, pristatomas kaip kito žmogaus kūrinį, teko matyti tiek profesionalams, tiek mėgėjams. Specialistai pripažįsta, kad ši sritis – pilna spragų, todėl šiuo metu nuotraukų vagystės – dar kasdienis reiškinys.

Pasiryžusiems kovoti dėl teisybės autorinių teisių gynėjai pataria pasikaustyti kantrybe ir mokėti derėtis: nuotraukų autorių, prisiteisiančių pinigines kompensacijas yra, tačiau nedaug.

Kokie autorių teisių pažeidimai dažniausiai pasitaiko fotografijos srityje ir kaip netapti pažeidėju – paprastai ir aiškiai 15min studijoje.

Projektą „Vaizdo konferencijos-diskusijos apie autorių teises“ inicijavo ir vykdo Asociacija LATGA. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba pagal Autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programą.

Užduokite klausimą
Kviečiame pateikti klausimą 15min studijos svečiui.
* privalomi laukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius