Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytiškių brolių nutapytas paveikslas papuošė šalies prezidentūrą

Antradienį Lietuvos prezidentūroje pakabintas brolių alytiškių Remigijaus ir Algirdo Gataveckų nutapytas prezidentės Dalios Grybauskaitės paveikslas.
Lietuvos prezidentūroje pakabintas brolių alytiškių Remigijaus ir Algirdo Gataveckų nutapytas prezidentės Dalios Grybauskaitės paveikslas.
Lietuvos prezidentūroje pakabintas brolių alytiškių Remigijaus ir Algirdo Gataveckų nutapytas prezidentės Dalios Grybauskaitės paveikslas. / alytusplius.lt nuotr.

„Paveikslas buvo tapomas būtent Prezidentūrai. Tai nebuvo mūsų sugalvota idėja. Prezidentūroje yra salė, kur kabinami nutapyti prezidentų paveikslai. Mes su broliu nutapėme prezidentę D.Grybauskaitę.

Tai – istorinis įvykis, ir dar vienas laimėjimas alytiškiams. Manau, bet koks žingsnis, kuris garsina mūsų miestą iš gerosios pusės, yra sveikintinas“, – sakė A.Gataveckas.

Menininkas prisipažino, kad jam ir broliui gera žinoti, jog jais pasitikėjo. A.Gataveckas teigė nežinantis, ar būtų sutikęs tapyti kitą prezidentą, kuris jam neimponuotų kaip asmenybė.

„Jei žmogus patinka, tai ir rezultatas būna puikus“, – įsitikinęs menininkas.

Aliejiniais dažais nutapytas paveikslas iš kūrėjų pareikalavo nemažai valandų darbo, bet broliai teigė jų neskaičiavę. A.Gataveckas juokavo, kad prezidentei yra sakę, jog jie su broliu ją prižiūri labiau nei jos apsauginiai.

„Širdies įdėjome tikrai daug“, – tvirtino broliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius