-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant progimnazijos sienos Vilniuje – Vasario 16-osios signatarai

Šią savaitę ant Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos sienos dailininkas Linas Kaziulionis tapys paveikslą „Atverti keliai". Kūrinys ant mokyklos sienos atspindės Lietuvai itin reikšmingą progą – Vasario 16-ąją – Lietuvos Valstybės atkūrimo datą.
Freska „Atverti keliai"
Freska „Atverti keliai" / Menininko nuotr.

Piešinyje vaizduojama 20 Valstybės Tarybos narių, kurie 1918 metų vasario 16 dieną Vilniuje paskelbė lemtingą dokumentą – Lietuvos Nepriklausomybės aktą.

Baigus tapyti kūrinį kartu su piešiniu bus pristatytas ir edukacinės integruotos istorijos ir dailės pamokos planas. Integruota pamoka bus siekiama šiuolaikiškai supažindinti su vienu svarbiausių Lietuvos istorijai įvykiu, pristatyti piešinio techniką ir jos ypatumus, papasakoti apie vieną iš dailės formų – freską, šiuolaikišką jos formą – mural piešimą.

Į pamoką bus įtraukta ir Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus žinutė, raginanti suteikti saviraiškai ypatingą prasmę – sąmoningai puošti miesto sienas gatvės meno kūriniais, o ne terlioti jas tag'ais, už kurių neteisėtą piešimą nesuderintose vietose traukiama administracinėn arba net baudžiamojon atsakomybėn, ir kurių valymui ar uždažymui kasmet išleidžiamos dešimtys tūkstančių eurų savivaldybės biudžeto lėšų.

Edukacinės išvykos-integruotos pamokos planas ir metodinė-pagalbinė medžiaga pamokai bus talpinama karjeros konsultavimo ir informavimo platformoje www.okkarjera.com, išsiųsta mokyklų administracijoms siūlant savarankiškai organizuoti išvykstamąsias integruotas dailės ir istorijos pamokas. Edukacinės pamokos koordinatorė ir organizatorė – muzikos pedagogė ir karjeros ugdymo specialistė Evelina Ramašauskaitė-Kaziulionė. Prie pamokos plano kūrybos taip pat prisideda Signatarų namų muziejus, Vilniaus savivaldybės viešosios tvarkos skyrius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius