-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atskleista viena didžiausių dailės istorijos paslapčių: Vincentas van Goghas savo ausį įteikė ūkininko dukrai

Garsusis postimpresionistas Vincentas van Goghas plačiajai visuomenei geriausiai žinomas dėl savo tapytų saulėgrąžų ir fakto, kad nusipjovė ausį. Ilgus metus šioji ausis buvo audringų diskusijų objektas – kam ir kodėl dailininkas ją įteikė? „The Art Newspaper“ atliktas tyrimas atskleidžia, kad dailininko ausis atiteko Gabriellei Berlatier, ūkininko dukrai.
Vincentas van Goghas
Vincentas van Goghas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mergina tuo metu gyveno Arlyje, Prancūzijoje, o ausį gavo 1888 m.

G.Berlatier paminėta neseniai išleistoje Bernadettes Murphy knygoje „Van Gogho ausis: tikra istorija“, tačiau jos vardas nebuvo išspausdintas, atsižvelgiant į giminaičių prašymą.

Įkandus pasiutusiam šuniui, G.Berlatier gydėsi Paryžiuje, tačiau medicininės išlaidos šeimai buvo per didelės ir 18-etė mergina turėjo imtis darbo ten, kur tik jį rasdavo – tuo metu, kai buvo įteikta ausis, ji dirbo tarnaite bordelyje.

Nors laiške savo broliui Theo dailininkas užsimena ją buvus prostitute, B.Murphy tikina, jog G.Berlatier buvo per jauna ir negalėjo būti užregistruota kaip sekso darbuotoja.

Tikėtina, jog jiedu vienas kitą pažinojo geriau, nei manyta – moteris galimai dirbo valytoja ir „Café de la Gare“, vienoje mėgstamiausių dailininko vietų, kur keletą mėnesių jis nuomojosi kambarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius