Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukcione-parodoje „Stand with Ukraine“ – nupirkta daugiau nei pusė kūrinių, paaukota virš 40 tūkst.

Galerija „Vartai“ iki gegužės 31 d. kviečia apsilankyti aukciono „Stand with Ukraine“ parodoje ir įsigyti neparduotus kūrinius žemesnėmis kainomis, tuo pačiu paremiant savanorių organizaciją „Stiprūs kartu“, teikiančią pagalbą nuo karo iš Ukrainos bėgantiems žmonėms. Gegužės pradžioje galerijoje surengtas vienas didžiausių labdaringų šiuolaikinio meno ir dizaino aukcionų „Stand with Ukraine“. Jame nupirkta daugiau nei pusė kūrinių ir organizacijai „Stiprūs kartu“ paaukota virš 40 tūkstančių eurų. Organizatoriai artimiausiomis savaitėmis kviečia apsilankyti galerijoje Vilniaus g. 39, Vilniuje bei įsigyti kūrinius žemesnėmis kainomis ir paremti „Stiprūs Kartu“, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Aukcionas galerijoje „Vartai“
Aukcionas galerijoje „Vartai“ / Organizatorių nuotr.

Renginio vedėjai, „Stiprūs Kartu“ vadovas Edmundas Jakilaitis ir menotyrininkė Gustė Skužinskaitė, aukciono metu pristatė daugiau kaip 70 įvairiausių šiuolaikinio meno ir dizaino darbų, tarp jų – ir Ukrainos menininkų: Vilniaus dailės akademijos studento Anton Pedos bei ukrainiečių menininko Mykola Ridnyi kūrinius.

Savo kūrinius pasiūlė gausus būrys šiuolaikinio meno atstovų – daugiau nei 30 žymių menininkų ir dizainerių, tarp kurių – garsūs meno pasaulio vardai: Svajonė ir Paulius Stanikai, Deimantas Narkevičius, Žilvinas Kempinas, Robertas Narkus, Johno Guggenheimo memorialinio fondo stipendijos laureatė Keren Cytter ir daugybė kitų ryškių Lietuvos bei užsienio kūrėjų.

Vienas aukciono dalyvių Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus direktorius Arūnas Gelūnas: „Siekdami paremti Ukrainą ir papildyti muziejaus rinkinius profesionaliu ir aktualiu šiuolaikiniu menu, įsigijome Vytauto Viržbicko „Skamba kaip okupacija“. Šios svarbios šalies meno institucijos vadovas taip pat pažymėjo, jog iš „Vartų“ galerijos kūrinius įsigyja dėl nuoseklaus ir labai profesionalaus darbo.

„Stand with Ukraine“ siūlomus kūrinius taip pat įsigijo: verslininkė Roma Puišienė, MO muziejaus įkūrėjas Viktoras Butkus, „Panevėžio kelių“ stebėtojų tarybos pirmininkė Rasa Juodviršienė, „Lewben Art Foundation“ įkūrėjai Rita ir Vilius Kavaliauskai, „Citus“ savininkas Mindaugas Vanagas, „TGS Baltic“ advokatė Eugenija Sutkienė su vyru Sauliumi, „Kotryna Group“ savininkai Valdas Nanartavičius su žmona Sigita, verslininkas Tomas Kučinskas su žmona Lina, komunikacijos ekspertė Stefanija Jokštytė, fotografas Audrius Solominas, kolekcininkas iš Portugalijos Antonio Gomes de Pinho ir kiti. Jauna menininkė Karilė Meilutė už didžiausią sumą įsigijo K.Cytter ir R.Narkaus kūrinius.

2021 metais galerija „Vartai“ minėjo savo trisdešimties metų veiklos jubiliejų, tačiau dėl besitęsiančios pandemijos ir Rusijos sukelto karo, šventės planų buvo atsisakyta – šiuo metu dėmesys telkiamas pagalbai Ukrainai. Šis meno aukcionas – įžanga į vasarą organizuojamą galerijos projektą „Vartai Ukrainos menui", kurio metu galerija pavirs menininkų studijomis ir kultūros erdve Ukrainos žmonėms, prieglobstį randantiems Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius