-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijoje bus surengta geriausių pasaulio spaudos fotografijų paroda

Šiemet „Canon Oy“ ir partneriai Pasaulio spaudos fotografijos parodą pirmąkart surengs Taline, Estijai minint savo nepriklausomybės 100-ąsias metines, ir penktąsyk – Suomijos sostinėje Helsinkyje.
Pasaulio spaudos fotografijos apdovanojimas atiteko AFP „degančio žmogaus“ atvaizdui
Pasaulio spaudos fotografijos apdovanojimas atiteko AFP „degančio žmogaus“ atvaizdui / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasaulio spaudos fotografijos paroda bus atvira lankytojams Talinos Baltijos traukinių stoties keleivių terminale nuo liepos 20-osios iki rugpjūčio 9-osios. Po to ji persikels į Helsinkį ir nuo rugpjūčio 24-osios iki rugsėjo 13-osios vyks „Sanomatalo“ pastate. Šių metų parodos nuotraukos bus išspausdintos „Canon“ didelio formato ir plokščiaisiais spausdintuvais.

Apdovanojimus pelniusios nuotraukos būna pristatomos parodoje, per metus apkeliaujančioje 100 miestų daugiau kaip 45 šalyse ir aplankomoje iš viso daugiau kaip 3,5 mln. žmonių visame pasaulyje.

„Sveikiname Ronaldo Schemidtą, laimėjusį 2018 metų Pasaulio spaudos fotografijos geriausios metų nuotraukos apdovanojimą. Ronaldo nuotrauka vaizduoja liepsnų apimtą vyrą per įnirtingus susirėmimus su riaušių policija, Venesuelos sostinėje Karakase vykstant protestui prieš prezidentą Nicolas Maduro. Taip pat sveikiname nugalėjusius aštuoniose kategorijose, tarp jų „Canon“ ambasadorius Magnusą Wennmaną, kurio nuotrauka laimėjo kategorijoje „Žmonės“, ir Giulio Di Sturco, kurio nuotrauka užėmė antrąją vietą „Šiuolaikinių problemų“ kategorijoje“, – rašoma „Canon“ pranešime spaudai.

WPP yra tarptautiniu mastu pripažįstamas prestižiškiausiu fotonaujienų žurnalistų konkursu. Vertintojai geriausią šių metų nuotrauką atrinko iš 73 044 nuotraukų, pateiktų konkursui 4 548 fotografų iš 125 šalių. R.Schemidtui skirtas 10 000 eurų piniginis prizas; fotografas taip pat gavo „Canon“ įrangos, „Auksinės akies“ apdovanojimą ir diplomą.

„Canon“ yra įsipareigojusi remti fotonaujienų žurnalistų gebėjimus ypač vaizdžiai pasakoti istorijas ir nušviesti kai kuriuos svarbiausius pasaulio įvykius. Dėl šios priežasties „Canon“ jau 26 metus (nuo 1992-ųjų) didžiuojasi esanti Pasaulio spaudos fotografijos konkurso rėmėja.

Pasaulio spaudos fotografijos konkursas ir Estija

2018-ųjų Pasaulio spaudos fotografijos paroda sveikina Estijos nepriklausomybės 100-ąsias metines. WPP ir Estiją sieja pasaulyje garsus estų kilmės dokumentinės fotografijos meistras Juhanas Kuusas (1953–2015), pelnęs Pasaulio spaudos fotografijos apdovanojimų 1978 ir 1992 metais.

Juhano Kuuso gyvenimo istoriją atgaivino ir pristatė visuomenei viena entuziastinga pora, Taline įkūrusi Juhano Kuuso dokumentinės fotografijos centrą (JKDFC). Šios pastangos sulaukė Pasaulio spaudos fotografijos organizacijos aiškaus pripažinimo ir nuoširdaus dėkingumo. JKDFC misija – suburti fotografus ir kitus, naudojančius dokumentinę fotografiją pasakoti istorijoms, įkvepiančioms, praturtinančioms, įtraukiančioms ir keičiančioms gyvenimus.

Parodą Estijoje organizuoja Estijos spaudos fotografų asociacija (EPFL), drauge su paslaugų ir technologijų bendrove „Overall Eesti As“.

Parodos Estijoje informaciniai partneriai yra didžiausia žiniasklaidos grupė Baltijos šalyse „Eesti Meedia“, kuria Lietuvoje priklauso ir naujienų portalas 15min.

„Eesti Meedia“ verslas apima spaudą ir interneto žiniasklaidą, televiziją, radiją, spausdinimą ir tiesioginės rinkodaros paslaugas; bendrovė turi savo leidyklą ir elektroninės prekybos bei skelbimų portalų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius