Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalis „Kaunas Photo“ pradeda meninių rezidencijų seriją apie vandenį

Prasidėjus paskutiniajam vasaros mėnesiui, „Kaunas Photo“ festivalis startuoja su meninių rezidencijų programa. Festivalio organizatorių kvietimu rugpjūčio 3 d. į Kauną atvyko pirmasis rezidentas, žymus vokiečių fotomenininkas Andreas Müller‑Pohle, kuris ilgiau nei savaitę tyrinės ir fiksuos Kauno upes ir kitus miesto vandens telkinius.
Andreas Müller‑Pohle ir  Jhoane Baterna-Pateña
Andreas Müller‑Pohle ir Jhoane Baterna-Pateña / Projekto partnerio nuotr.

Andreas Müller‑Pohle kartu su savo asistente Jhoane Baterna-Pateña į Kauną atvyko su tikslu užfiksuoti mieste susitinkančias didžiąsias Lietuvos upes – Nemuną, Nerį, kitus čia esančius vandens telkinius – Kauno marias, Lampėdžio karjerą. Pasižymintis išskirtiniu kūrybiniu braižu, Andreas Müller‑Pohle vandens telkinius savo fotokamera fiksuoja ne nuo kranto, bet būdamas juose, taip savo darbams suteikdamas ypatingą meninę raišką. Jo užfiksuotose kadruose dažnas urbanistinio ir gamtinio peizažo susiliejimas, kuris darbams suteikia atpažįstamo identiteto prieskonį.

Andreas Müller‑Pohle nuotr./„The Danube River Project“
Andreas Müller‑Pohle nuotr./„The Danube River Project“

Andreas Müller‑Pohle meninės rezidencijos metu sukurti darbai rugsėjo viduryje bus eksponuojami fotografijų parodoje po atviru dangumi Laisvės al. ir S.Daukanto g. sankirtoje, ant buvusio „Merkurijaus“ tvoros.

Andreas Müller‑Pohle galima apibūdinti kaip vandenį skrodžiančių peizažų kūrėją, 2005 metais sukūrusį epinį projektą apie Dunojaus upę nuo Švarcvaldo iki Juodosios jūros, talpinantį vaizdus po vandeniu ir virš jo bei vandens biocheminius tyrimus, tokius kaip: nitratai, fosfatai, sunkieji metalai ir kiti cheminiai elementai. Taip pat menininkas sukūrė seriją darbų apie Honkongo upę, Kinijoje.

Andreas Müller‑Pohle nuotr./„The Danube River Project. Budapest“
Andreas Müller‑Pohle nuotr./„The Danube River Project. Budapest“

Fotomenininkas gyvena ir dirba Berlyne, Vokietijoje. 1979 m. įkūrė ir iki šio leidžia „European Photography“ – nepriklausomą meno žurnalą, skirtą šiuolaikinei fotografijai ir naujosioms medijoms. 2001 m. buvo apdovanotas Europos Fotografijos, Reind M.De Vries įsteigtu prizu. Jis – eilės tekstų apie fotografijos teoriją, autorius. Andreas Müller-Pohle darbai buvo plačiai publikuoti ir eksponuoti, jie taip pat saugomi privačiose ir muziejinėse kolekcijose.

Šių metų rugpjūčio–rugsėjo mėnesiais Kaune taip pat rezidencijas atliks suomių fotomenininkas Jari Silomäki bei lenkų fotomenininkė Dorota Dawidowicz, kurie taip pat tyrinės Kauno miesto vandens telkinius, vietos gyventojų santykį su jais.

14-ojo fotomeno festivalio „Kaunas Photo“ pagrindiniai renginiai Kaune vyks rugsėjo pirmosiomis savaitės dienomis ir tęsis iki spalio pabaigos.

Andreas Müller‑Pohle nuotr./„Hong Kong Waters“
Andreas Müller‑Pohle nuotr./„Hong Kong Waters“

„Kaunas Photo“ – ilgiausiai be pertraukų rengiamas kasmetis tarptautinis fotomeno festivalis Lietuvoje ir Baltijos šalyse. Nuo 2004 m. festivalį organizuoja viešoji įstaiga „Šviesos raštas“. Festivalis laikomas vienu svarbiausių tęstinių meno renginių Lietuvoje. Festivalis yra pasaulinės „Festivals of Light“ organizacijos narys.

„Kaunas Photo“ didieji rėmėjai: Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Kauno miesto savivaldybė. Festivalio globėjas Prezidentas Valdas Adamkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius