-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotomenininkė iš Vokietijos Druskininkuose tyrinės vandens svarbą

Rugsėjo 14 d., 18 val., Druskininkų jaunimo užimtumo centre, Veisiejų g. 17 vyks susitikimas su Druskininkuose kuriančia vokiečių fotomenininke Julia Baier. Fotografę, trijų savaičių meninei rezidencijai atlikti, pakvietė VšĮ „Šviesos raštas“ įgyvendinant projektą „Užsienio fotomenininkų rezidencijos Lietuvos regionuose“.
Julia Baier „Vandens svarba“
Julia Baier „Vandens svarba“

Susitikimo metu menininkė pristatys savo dviejų dešimtmečių fotografinę kūrybą apie SPA kultūrą įvairiose pasaulio šalyse. Renginys nemokamas ir atviras visiems.

Menininkė Druskininkuose fotografijos darbų seriją iki rugsėjo mėn. pabaigos kurs neatsitiktinai. Plaukimas ir nardymas, pliuškenimasis ir taškymasis, plūduriavimas, vandens procedūros – jau beveik 20 metų Julijos Baier fotografijose. Tai ežerai ir paplūdimiai, plaukimo ir irklavimo baseinai, saunos, karštosios versmės nuo Japonijos iki Vengrijos, nuo Islandijos iki Vokietijos. Ši kelionė aplink pasaulį tai tarsi himnas vandeniui ir visiems tiems kas jaučia malonumą ir jo svarbą.

Julia Baier jau du dešimtmečius keliauja po įvairias pasaulio vietas, kur tiria žmogaus ir vandens santykį.

„Julia Baier jau du dešimtmečius keliauja po įvairias pasaulio vietas, kur tiria žmogaus ir vandens santykį, o jo dokumentavimas kaskart papildo ilgalaikio fotomenininkės projekto darbų seriją – „Vandens svarba“ („Water Matters“), kuri po rezidencijos Druskininkuose įgys knygos formatą. Tikimės, kad menininkės darbai sukurti Lietuvoje būsimojoje knygoje užims svarbią vietą“, – teigė VšĮ „Šviesos Raštas“ direktorius ir rezidencijos programos vadovas Mindaugas Kavaliauskas.

Julia Baier „Vandens svarba“
Julia Baier „Vandens svarba“

Julia Baier gyvena ir dirba Berlyne, Vokietijoje. Menininkė Brėmeno universitete studijavo psichologiją ir prancūzų kalbą, vėliau menų universitete mokėsi fotografijos. Dirba laisvai samdoma žurnaliste įvairiuose vietinės ir tarptautinės reikšmės žurnaluose bei laikraščiuose, dėsto fotografijos teoriją ir praktiką.

Savo fotografijos darbus Julia Baier eksponavo eilėje parodų tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu mastu. Jos darbai buvo įvertinti tokiais apdovanojimais kaip Europos architektūros fotografijos apdovanojimas (2015), Pasaulio spaudos dirbtuvių nominacija (2004), BFF paskatinimo apdovanojimas (2003), taip pat ji tapo viena iš top 10 dalyvių gavusių „Leica Oskar Barnack“ apdovanojimą (2003) ir kt.

Projekto „Užsienio fotomenininkų rezidencijos Lietuvos regionuose“ tikslas – pritraukti menininkus ne vien į Lietuvos didžiuosius miestus ar pajūrį, bet ir regionus, kelti jų susidomėjimą tapatybėmis, kultūros, peizažo išskirtinumu, socialiniais klausimais, kasdienybe, džiaugsmais ir sunkumais. Fotografų Lietuvoje sukurti darbai ne vien leis sutelkti vietos bendruomenes ar jaunimą kūrinio vystymo procese, tačiau taip pat garsins vietovių vardus pasauliniame fotografijos meno kontekste.

Julia Baier „Vandens svarba“
Julia Baier „Vandens svarba“

Projektas – „Užsienio fotomenininkų rezidencijos Lietuvos regionuose“ taip pat įgyvendinamas Veisiejuose ir Prienuose. Projekto rėmėjai Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Druskininkų savivaldybė, Prienų kultūros ir laisvalaikio centras, Lazdijų rajono savivaldybės Veisiejų seniūnija ir Veisiejų kultūros namai.

VšĮ Šviesos raštas – fotografijos meno populiarinimo organizacija, nuo 2004 m. rengianti fotomeno festivalį „Kaunas Photo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius