Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotomenininkės L.Valatkienės ir tapytojo S.Rudziko kūryba susijungs intriguojančiame projekte

Fotomenininkės Lilijos Valatkienės paroda „Išrinktieji“, kurioje užfiksuoti garsių dailės kūrėjų veidai, šiemet nuolat keliaudama po Lietuvos muziejus, galerijas ir bibliotekas sulaukia didelio žiūrovų susidomėjimo.
Lilija Valatkienė. Išrinktieji.
Lilija Valatkienė. Išrinktieji. / Lilijos Valatkienės nuotr.
Temos: 1 Paroda

„Pustrečių metų su fotoaparatu „medžiojau“ savo išrinktuosius ir sukūriau didelio formato fotografijų ekspoziciją „Išrinktieji“. Tai 90 garsių šiandienos Lietuvos dailininkų, dailėtyrininkų portretai, kurie taip pat užfiksuoti ir išleistame albume, kurį pristatau auditorijai, dovanoju bibliotekoms, kultūros centrams ir galerijoms“, – sakė edukacinio projekto autorė L.Valatkienė.

Lilijos Valatkienės nuotr./Sudėliok meną. Edukaciniai užsiėmimai Vilniuje
Lilijos Valatkienės nuotr./Sudėliok meną. Edukaciniai užsiėmimai Vilniuje

„Parodoje portretai jungiami į segmentus-koliažus ir savotiškai dekonstruojami, juos padengiant dėlionės („puzzle“) raštais. Pasitelkę albumą parodos lankytojai kviečiami atpažinti ir susipažinti, kokios Lietuvos dailės asmenybės slepiasi šiuose paveiksluose, skatinant dailininkų, jų veidų ir kūrybos žinomumą plačiojoje visuomenėje“, – apie daugialypį projektą „Išrinktieji“ rašė menotyrininkė Evelina Januškaitė-Krupavičė.

Edukacinius užsiėmimus kas kartą vis kitoje erdvėje įsikūrusioje „Žaidimų galerijoje“ veda pati autorė, ragindama sudėlioti dailininkų meno kūrinius. Į parodų atidarymus atvyksta ir projekto „Išrinktieji“ herojai, organizuojami kūrybos vakarai, susitikimai su menininkais.

Aštuntoji „Išrinktųjų“ stotelė numatyta Veisiejų regioninio parko lankytojų centre, įsikūrusiame restauruotame dvare, menančiame didikų Masalskių ir Oginskių laikus.

Rugpjūčio 25 d. čia vyksiantį „Išrinktųjų“ atidarymą papildys ir vieno fotomenininkės „išrinktojo“ S.Rudziko tapybos darbų paroda „Anapus įspūdžio“. Skirtingų menininkų kūrybos simbiozė lankytojams atvers dar didesnes pažinties galimybes.

Žinomas tapybos meistras ir plenerų organizatorius Saulius Rudzikas prisipažįsta: „Tapyba man – ėjimas savęs link. Ir ta kelionė kartais būna paini ir miglota, kartais – ryžtinga ir tiksli. Vertinu tuos savo darbus, kurie nutapyti „vienu įkvėpimu“, kai ranka paklūsta vidiniam balsui ir kiekvienas judesys nekelia abejonių, paprasčiausiai liejasi laisvai. Tokių paveikslų nereikia taisyti, pertepti, jie tiesiog atsitinka. Galbūt mano peizažai atrodo nerealūs arba sunkiai atpažįstami, bet yra pirminė emocija iš gamtos. Ir kiekvienas nutapytas peizažas turi savo istoriją, pirminį pamatytą vaizdą, o darbo procese tas vaizdas transformuojasi, pasikeičia ir įgauna vizijos formą.“

Dviejų parodų – fotomenininkės L.Valatkienės „Išrinktieji“ ir dailininko S.Rudziko „Anapus įspūdžio“ – atidarymas įvyks rugpjūčio 25 d. (šeštadienį) 12 val. Veisiejų regioninio parko lankytojų centre (Santarvės g. 9). Parodas galima bus apžiūrėti iki rugsėjo 11 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius