-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Galerijos (AV17) dešimtmečio proga pristatoma skulptoriaus Rafal Piesliak paroda „Įžvalga“

Po pandeminės pertraukos galerija (AV17) atsidaro šventiškai – kovo 3 d. galerijos veiklos dešimtmečio proga pristatoma skulptoriaus Rafal Piesliak paroda „Įžvalga“, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Rafal Piesliak, Barikada, 2016 m.
Rafal Piesliak, Barikada, 2016 m. / Galerijos (AV17) nuotr.
Temos: 2 Menas Paroda

Vilniaus senamiestyje, Totorių gatvėje įsikūrusi galerija (AV17) jau dešimt metų nuosekliai dirba su šiuolaikinės skulptūros, objekto bei instaliacijos menu. „Džiaugiamės, jog per ganėtinai ilgą veiklos periodą išlaikėme savo pagrindinę liniją – profesionaliosios skulptūros pristatymą Lietuvoje ir užsienyje“ – pasakoja galerijos vadovė ir įkūrėja Kristina Mizgirytė.

„Per tokį laiko tarpą jau matome savo įdirbio rezultatus – vis didesnį visuomenės įsitraukimą į šiuolaikinio skulptūros meno procesus tiek galerinėse, tiek viešosiose erdvėse. Mūsų projektai ir parodos nuolat sulaukia didžiulio susidomėjimo, tad esame dėkingi už palaikymą lankytojams ir visiems dirbusiems kartu su galerija.

Galerijos (AV17) nuotr./Rafal Piesliak, iš serijos Atsiminimai, 2019 m.
Galerijos (AV17) nuotr./Rafal Piesliak, iš serijos Atsiminimai, 2019 m.

Per dešimt metų sugebėjome įtvirtinti santykius su Lietuvos ir užsienio meno institucijomis, didelį dėmesį skyrėme jaunųjų skulptūros kūrėjų skatinimui, šiuolaikinio meno edukacijai. Galerijoje taip pat pristatėme užsienio menininkus iš JAV, Italijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Lenkijos, Estijos ir t.t. Na, o šiuo metu ypatingai džiaugiamės naują dekadą galėdami pradėti su ilgamečio galerijos menininko – skulptoriaus Rafal Piesliak paroda „Įžvalga“.

Rafal Piesliak kūrybą galima suskirstyti į periodus, kurių metu, autorius visą kūrybinę energiją paskiria tam tikros temos plėtojimui. Savo dešimtojoje personalinėje parodoje menininkas apibendrins svarbų savo gyvenimo etapą – pastaruosius keturis metus plėtotas dvi kūrybines linijas – šviesos simboliką ir atminties išsaugojimą objektuose.

„Paroda „Įžvalga“ suskirstyta į dvi dalis.“ – pasakoja autorius. „Pirmoji erdvė skirta tradicijų ir atminties problemai, čia bus pristatomi objektai iš porceliano, krištolo, plieno ir žalvario. Juose panaudoti seni, sudužę ar suskilę indai, kurių atkūrimą inspiravo tradicinė Japonų technika Kintsugi. Šie indai tampa naujų objektų dalimi, taip atgimdami ir įgaudami naują, skulptūrinį kūną. Kitoje erdvėje pristatysiu šviesos objektus ir instaliacijas, kuriuose analizuoju šviesos simboliką bei įtaką žmogui. Su šviesa dirbu maždaug dešimt metų, ji man kaip būdas manipuliuoti atmosfera, nuotaika bei perteikti tam tikras nuorodas tiek į šiandien rūpimas, tiek laikui nepavaldžias problemas.“

Andrej Vasilenko nuotr./Rafal Piesliak, Sodas, 2020 m.
Andrej Vasilenko nuotr./Rafal Piesliak, Sodas, 2020 m.

Rafal Piesliak (g. 1983) yra menininkas, gyvenantis ir kuriantis Vilniuje. 2008 m. jis baigė skulptūros bakalauro studijas Vilniaus dailės akademijoje. Dar studijų metais autorius pristatė savo kūrybą viešosiose erdvėse – skulptūrinius objektus Vilniuje (objektas „Ratas“ Pasakų parke bei skulptūrinė lentelė „Art in space, space in art“ prie Vilniaus dailės akademijos) bei taip pat Krzyzowoje, Lenkijoje. Parodinėse veiklose Rafal Piesliak intensyviai pradėjo dalyvauti nuo 2009 m. Nuo to laiko yra surengęs devynias personalines parodas Lietuvoje, Italijoje ir Latvijoje.

Greta parodų, menininkas taip pat kuria scenografijas spektakliams. 2010 m. autorius gavo Lenkijos valstybinį apdovanojimą už nuopelnus kultūrai, o 2020 m. už instaliaciją „Sodas“ jam suteiktas geriausios ArtVilnius’20 skulptūros/instaliacijos apdovanojimas. Mecenato dr. Irmanto Norkaus iniciatyva, ši instaliacija bus padovanota Vilniaus miestui.

Paroda „Įžvalga“ (AV17) galerijoje, Totorių g. 5 veiks iki balandžio 8 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius