-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš „Jaunojo tapytojo prizo“ – į „Lewben Art Foundation“ kolekciją

Lapkričio mėnesį buvo atidaryta dešimtoji „Jaunojo tapytojo prizo“ finalininkų paroda, šiuo metu tebevykstanti galerijoje „Tsekh“ Vilniuje. Čia eksponuojami 15 finalininkų, kuriuos atrinko tarptautinė komisija, darbai. Parodai dar nesibaigus, „Lewben Art Foundation“ įsigijo du kūrinius: pirmasis – estų menininkės Liisos Kruusmagi darbas, pelnęs „The Rooster Gallery“ papildomą 500 eurų premiją, antrasis – Latvijos pilietės Sandros Strele tapybos darbas.
Sandros Strele tapybos darbas
Sandros Strele tapybos darbas / „Jaunojo tapytojo prizo“ nuotr.

Svarbu tai, kad S.Strele – pirmoji savo šalies atstovė tarp daugybės „Lewben Art Foundation“ kolekcijoje esančių menininkų, kilusių iš įvairių pasaulio šalių.

„Jaunojo tapytojo prizas“ padėjo „Lewben Art Foundation“ atrasti tokius tapytojus, kaip Andrius Zakarauskas, Adomas Danusevičius, Linas Jusionis, Jonas Jurcikas, Kristina Ališauskaitė, Auksė Miliukaitė ar Vita Opolskytė. Visų šių menininkų darbai papildė „Lewben Art Foundation“ kolekciją ankstesniais metais. „Jaunojo tapytojo konkursą pradėjome remti nuo pat „Lewben Art Foundation“ veiklos pradžios, lygiai prieš šešerius metus. Jau tuomet supratome, kad jauniems menininkams šis prizas padės atsispirti po studijų, karjeros pradžioje, ir įsilieti į meno rinką. O meno kūrinių įsigijimas – dar vienas būdas skatinti jaunuosius menininkus“, – sako kolekcininkas, „Lewben Art Foundation“ valdybos pirmininkas Vilius Kavaliauskas.

„Jaunojo tapytojo prizo“ nuotr./ Liisos Kruusmagi darbas
„Jaunojo tapytojo prizo“ nuotr./ Liisos Kruusmagi darbas

„Jaunojo tapytojo prizo“ organizatorė Julija Dailidėnaitė teigia, kad jai mecenatystė – ne tik parama: „Tai – kur kas daugiau. Tai bendravimas, gilinimasis į procesą, buvimas to proceso dalimi. Džiaugiuosi, kad „Jaunojo tapytojo prizo“ mecenatai yra būtent tokie – smalsūs ir įsitraukę. Nuo pat tada, kai prieš šešerius metus į „Jaunojo tapytojo prizo“ mecenatų gretas prisijungė „Lewben Art Foundation“, suaktyvėjo jaunųjų menininkų kūrinių įsigijimas. Kiekvieno projekto pasekoje vienas kitas tapybos darbas vis papildo „Lewben Art Foundation“ kolekciją. Labai džiaugiuosi šiuo bendradarbiavimu, mat projekto tikslai pildosi su kaupu. Kartu mes ne tik suteikiame laimėtojams „galimybių paketą“, bet ir atveriame duris visiems projekto finalininkams į matomumą bei papildome jų CV puikiais įrašais – jų kūriniai patenka į vieną reikšmingiausių kolekcijų Lietuvoje – „Lewben Art Foundation.“

Pastarasis kolekcijos papildymas menininkių darbais ne tik palaiko jaunąsias kūrėjas, bet ir tęsia pastaruosius dvejus metus „Lewben Art Foundation“ skiriamą ypatingą dėmesį moterų menininkių kūrybai. Kaip tik šių metų pabaigoje Fondas išleis patį naujausią savo projektą – knygą, kurioje bus publikuojami menininkių kūriniai iš „Lewben Art Foundation“ kolekcijos ir juos lydinčios menotyrininkių interpretacijos. Daugiau informacijos apie knygą – netrukus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius