Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Išblukęs „kosmonautas“ panevėžiečių nebedomina

Dar vasarą Panevėžio Laisvės aikštės šiaurinėje dalyje atsiradęs 3D piešinys buvo tapęs traukos objektu. Tai buvo naujovė visame Panevėžio regione. Piešti dailininkas Saulius Gudelevičius, geriau žinomas Sauliaus Art vardu, baigė birželio 17 dieną ir panevėžiečiai iškart suskubo piešinį fotografuoti.
Išblukęs piešinys nedomina panevėžiečių
Išblukęs piešinys nedomina panevėžiečių / Gedimino Balčiūno nuotr.
Temos: 2 Dailė Panevėžys

Prie jo vyko fotosesijos ir fotografavosi ne tik eiliniai panevėžiečiai, bet ir policijos pareigūnai, miesto vadovai bei Aukštaitijos sostinės svečiai.

Tačiau nepraėjus nė pusmečiui 3D piešinys „Kosmonautas“ išbluko ir fotosesijos baigėsi.

Pasirodžius 3D piešiniui Laisvės aikštėje Panevėžio miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus specialistė Asta Sarapienė tvirtino, kad piešinys turėtų išsilaikyti metus.

Tuomet ji teigė, kad jei piešinys išbluks, dailininkas S.Gudelevičius sakęs, jog „kosmonautą“ atšviežinti galėtų miesto Dailės mokyklos auklėtiniai.

Dabar pakalbinus Komunikacijos skyriaus specialistę A.Sarapienę ir pasiteiravus, kaip Savivaldybė ketina elgtis su išblukusiu 3D piešiniu, ji aiškino: „Oro sąlygos šiais metais nebuvo pačios geriausios. Lietus išblukino piešinį ir jis prarado prekinę išvaizdą. Buvo siūloma piešinį atnaujinti Dailės mokyklai, bet nesutiko – teigė, kad iš esmės reikėtų iš naujo piešti. Tačiau tai autorinis darbas ir atnaujinti Dailės mokykla nesiryžo. Antra vertus, piešinys atliko savo funkcijas. Be to, kitais metais Savivaldybė planuoja tęsti projektą ir Laisvės aikštėje vėl atsiras 3D piešinys. Tik dar negalima pasakyti, kas jame bus pavaizduota.“

Panevėžio miesto savivaldybei šis piešinys kainavo apie 2 tūkstančius eurų. Piešinio dydis – 35 kvadratiniai metrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius