-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtinis dėmesys Lietuvos meno galerijai Dubajuje

Jaunąją menininkų kartą atstovaujanti galerija „The Rooster Gallery“ neseniai grįžo iš tarptautinės meno mugės „Art Dubai 2024“ Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Vienintelė galerija iš Baltijos šalių dalyvavusi prestižiniame renginyje šiemet pristatė Lietuvos menininko dr. Tomo Daukšos ir Latvijos tapytojos Sandros Strėlės kūrybą, rašoma pranešime spaudai.
Tapytoja Sandra Strėlė parodos „BRIKŠŅI un HUMAN“ atidaryme
Tapytoja Sandra Strėlė parodos „BRIKŠŅI un HUMAN“ atidaryme / Santa Atte nuotr.

„Art Dubai“ meno mugė patenkanti į pasaulio meno mugių TOP 10, išsiskiria savo tarptautiškumu, plačia programa ir pritraukiamų kuratorių tinklu, todėl pripažinimas šioje meno mugėje jaunajai menininkų kartai yra itin svarbus. Šį kartą lankytojai galėjo susipažinti su specialiai meno mugei kurta galerijos menininkų dueto instaliacija – didelio masto S. Strėlės tapybos darbais kartu su T.Daukšos skulptūros objektais.

Gabriele Abbruzzese nuotr./Menininkas Tomas Daukša „The Rooster Gallery“ stende meno mugėje Art Dubai 2024
Gabriele Abbruzzese nuotr./Menininkas Tomas Daukša „The Rooster Gallery“ stende meno mugėje Art Dubai 2024

Šioje meno mugėje „The Rooster Gallery“ dalyvauja jau devintą kartą, o pasiekti rezultatai neleidžia suabejoti – meno mugės metu menininkų kūriniai pateko į svarbias privačias kolekcijas Jungtinių Arabų Emyratuose, Ispanijoje, Bulgarijoje bei Latvijoje. S.Strėlės didelio formato drobės taip pat buvo įtrauktos į prestižinę A.R.M. Holding meno kolekciją, bei Abu Dhabio Karališkos šeimos meno kolekciją.

Jaunuosius kūrėjus kalbino Dubajaus leidinių „Al Bayan“ ir „Selections Arts Magazine“, bei televizijos atstovai. T.Daukša sulaukė Singapūro kuratorių kvietimo surengti savo parodą.

„The Rooster Gallery“, viena pirmųjų galerijų Lietuvoje, pradėjusi nuoseklų savo atstovaujamų menininkų kūrybos eksportą ir pristatymą tarptautinėse meno mugėse. Galerija per savo veiklos metus lietuvių kūrybą jau pristatė tokiose svarbiose meno mugėse kaip „Artissima“, „ViennaContemporary“, „ENTER”, „Code“, „TAF“, „Art London“, „YIA Paris“ ir kt.. Taip pat šiemet sulaukė kvietimo į jubiliejinę, 40 kartą vyksiančią „Art Bussels“ mugę, kurioje, per paskutinius 10 metų, nėra prisistačiusi nei viena mūsų šalies galerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius