-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.M.Basquiat paveikslas Niujorko aukcione nupirktas už rekordinę 99,5 mln. eurų sumą

Jeano-Michelio Basquiat 1982 metų paveikslas „Be pavadinimo“ (Untitled) ketvirtadienį vakare „Sotheby's“ šiuolaikinio meno aukcione Niujorke buvo nupirktas už 110,5 mln. dolerių (99,5 mln. eurų).
Jeano-Michelio Basquiat 1982 metų paveikslas „Be pavadinimo“ (Untitled)
Jeano-Michelio Basquiat 1982 metų paveikslas „Be pavadinimo“ (Untitled) / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Sotheby's“ nurodo, kad tai aukcionų rekordas šiam menininkui ir aukcionų rekordas bendrai visiems amerikiečių menininkams. Paveikslas yra grafičių stiliaus, vaizduoja kaukolės pavidalo veidą.

„Šįvakar Jeanas-Michelis Basquiat įžengė į menininkų, kurių darbai pelnė 100 mln. dolerių viršijančias kainas panteoną, kuriam priklauso Pablo Picasso, Alberto Giacometti, Francis Baconas ir Andy Warholą“, – sakė „Sotheby's“ šiuolaikinio meno skyriaus Niujorke vadovas Gregoire'as Billault.

Paveikslą nusipirko garsus japonų kolekcininkas ir internetinės prekybos verslininkas Yusaku Maezawa po 10 minučių trukusio varžymosi, kurį tūkstančiai tiesiogiai stebėjo per „Instagram“.

„Kai pamačiau šį paveikslą, labai susižavėjau“, – sakė Y.Maezawa, kuris planuoja eksponuoti jį savo muziejuje Čiboje, bet pirmiausiai skolins jį parodoms visame pasaulyje.

Y.Maezawa išreiškė viltį, kad paveikslas ir „kitiems suteiks tiek pat džiaugsmo“, kiek teikia jam.

„Be pavadinimo“ buvo praktiškai nežinomas iki to laiko, kai „Sotheby's“ jį prieš kelias savaites pristatė. Aukcionas nurodė, kad paveikslas 1984 metais aukcione buvo nupirktas už 19 tūkst. dolerių ir nuo to laiko buvo toje pačioje privačioje kolekcijoje.

„Labai džiaugiamės, jog Yusaku Maezawa jį nusipirko savo planuojamam muziejui, kad ir kiti turėtų galimybę patirti jo magiją“, – sakė G.Billault.

Ankstesnis J.-M.Basquiat aukcionų rekordas buvo pernai gegužę sumokėti 57,3 mln. dolerių už „Be pavadinimo, 1982“ (Untitled, 1982). Tą paveikslą taip pat nupirko Y.Maezawa.

J.-M.Basquiat mirė 1988 metais, perdozavęs narkotikų, būdamas 27 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius