-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunųjų Lietuvos menininkų parodoje – „didžiojo“ vaizdo paieškos

Kovo 7 d. galerija „The Rooster Gallery“ atidaro parodą „The Big Picture“. Ekspozcijoje bus pristatomi galerijos atstovaujamų ir kviestinių Lietuvos jaunųjų menininkų darbai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
A. Miliūkaitė „Welcome to the jungle (while visiting Matisse studio)“
A. Miliūkaitė „Welcome to the jungle (while visiting Matisse studio)“
Temos: 2 Menas Paroda

Parodos kuratorės kviečia atkreipti dėmesį į visumos ir detalių santykį. „Pavadinime, reiškiančiame bendrą vaizdą, susijungia užmojis pateikti reprezentacinį, bendrą, vientisą pasakojimą ir pripažinimas, jog bendrumas yra iliuzija, – sako viena parodos kuratorių menotyrininkė Justina Augustytė. – Kiekvienas parodos dalyvis prie to bendro „didžiojo“ vaizdo paieškų prisideda savaip, žvelgia iš savo perspektyvos. Taigi ir rezultatas, nepaisant kai kurių bendrų vardiklių, yra nevientisas: vietoje vienalyčio kartos balso, atsiranda daugiabalsis jaunų kūrėjų polilogas.“

Galerijos atstovaujamų jaunosios kartos tapytojų Kristinos Ališauskaitės, Adomo Danusevičiaus, Alinos Melnikovos, Auksės Miliukaitės, Vitos Opolskytės ir Andriaus Zakarausko kūrybą parodoje papildys kviečiamų menininkų – Kazimiero Brazdžiūno, Tomo Daukšos, Staselės Jakunskaitės ir Visvaldo Morkevičiaus, Audronės Vaupšienės – darbai. Ekspozicijos erdvėje tilps įvairių formų šiuolaikinio meno kūriniai – tapybos darbai, piešiniai, fotografijos, skulptūriniai objektai. Prie parodos prisijungs ir radijo stotis „Palanga Street Radio“. Ši iniciatyva, sujungianti muziką, menus ir bendruomenines idėjas, papildys ekspoziciją ne tik atvaizdais, bet ir garsu: parodos atidarymo vakarą pop-up radijo studija įsikurs galerijoje. Taip šiuolaikinis menas taps radijo eterio dalimi, o radijo transliacija – tikru šiuolaikinio meno kūriniu.

Siekiant pabrėžti bendrumo siekį, menininkų kūriniai parodoje pristatomi ne tik kaip atskiri objektai, bet ir kaip vienos instaliacijos dalis. Pasak kuratorių, toks netradicinis eksponavimo būdas atliepia šiuolaikinio informacijos vartojimo ypatumus. „Šiandieninė komunikacija yra kaip niekad vizuali. Nuolat dalinamasi asmeninėmis fotografijomis socialiniuose tinkluose, kiekvieną renginį palydi išsamūs kelių šimtų nuotraukų albumai naujienų portaluose, tekstines žinutes pakeičia paveikslėliai. Tokie ekranų išugdyti nauji žiūrėjimo įpročiai – gebėjimas matyti daug atvaizdų vieną po kito ar vienu metu – įkvėpė sluoksniuoti ir jungti kūrinius taip, kad „tiršta“ jų sankaupa primintų tą kasdien patiriamą nenutrūkstamą vaizdinių signalų srautą. Tokia parodos estetika taip pat pabrėžia atvaizdų bendrumą ir individualumą,“ – pasakoja parodos bendrakuratorė galerininkė Jurgita Juospaitytė-Bitinienė.

Taip eksponuojami kūriniai konkuruoja, diskutuoja tarpusavyje, papildo ir pratęsia vieni kitus. Ekspozicijoje atsivėrę nauji kontekstai tapo atradimais ir patiems menininkams. Todėl parodos tikslas – ne tik koncentruotai pristatyti aktualiausius šiuolaikinio meno kūrinius, bet ir pamatyti juos naujai kitų menininkų darbų kaimynystėje. Įdomių jungčių tarp skirtingų meno kūrinių galerija kviečia ieškoti ir parodos lankytojus.

Paroda „The Big Picture“ galerijoje „The Rooster Gallery“ (Vilniuje, Gynėjų g. 14) veiks iki kovo 24 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius