-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jaunųjų tapytojų parodoje Kaune – veržlumas, spalvos, judesys

Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto Tapybos katedros jaunieji tapytojai kviečia į savo darbų parodą. Joje savo kūrinius pristato studijas baigę ar dar tebestudijuojantys menininkai. Šiemet parodoje, kuri atidaryta Kauno paveikslų galerijoje, pristatomi ir tapybos magistrantų iš Rygos dailės akademijos darbai.
Paroda „Jauna Kauno ir Rygos tapyba’18“
Paroda „Jauna Kauno ir Rygos tapyba’18“

Paroda „Jauna Kauno ir Rygos tapyba’18“, šiais metais pristatydama svečius iš Rygos, turi viziją ateityje plėstis ir eksponuoti tapytojų darbus ne tik iš kaimyninių Baltijos šalių, bet ir iš kitų Europos valstybių.

Kaip sakė parodos kuratorė, Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto Tapybos katedros vedėja Aušra Vaitkūnienė, paroda rengiama jau trečiąjį kartą – ji startavo 2012 metais Kaune, antroji buvo surengta 2016 metais Vilniuje, o šį kartą nutarta pasikviesti ir Rygos dailės akademijos jaunuosius tapytojus.

„Pradžiai pasikvietėm porą, tačiau ateityje plėsimės. Parodos koncepcija – pristatyti Kauno fakulteto Tapybos katedros absolventus, tuos, kurie dar studijuoja, kai kurie – jau pabaigę studijas.

Paroda „Jauna Kauno ir Rygos tapyba’18“
Paroda „Jauna Kauno ir Rygos tapyba’18“

Norime Iškleisti pilną savo katedros spektrą, kokia kryptimi dirbame, ko mokome. Rezultatas iš tikrųjų yra stiprus“, – 15min sakė A.Vaitkūnienė.

Pasak parodos organizatorių, jauna tapyba, ieškanti savo kalbos dėsnių, siekia perteikti tam tikrą judesį, turintį įvairių reikšmių. Vidinio tapybos judesio paieškos ar nenusakomų formų jungtys siekia, kad kūriniai taptų atviri laisvam suvokimui, sukurtų požiūrio į pasaulį vaizdinį atsaką.

Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus direktorius Osvaldas Daugelis sako, kad jaunųjų tapytojų darbai džiugina.

„Jaunimas yra pajėgus pasirodyti su tokia stipria, savarankiška paroda. Tai yra jų darbai išeinant į gyvenimą, studijuojant. Stiprūs žingsniai link savarankiško savo kūrybos kelio. Labai džiugu, kad paroda yra nenuobodi, spalvinga ir prasminga“, – kalbėjo O.Daugelis.

Parodoje dalyvauja Alvīne Bautra, Elina Apeltina, Augustė Andrijauskaitė, Samanta Augutė, Rasa Deveikytė, Evelina Eigelytė, Vytenis Jakas, Linas Jurčiukonis, Raimonda Kielaitė, Ligija Krištaponytė, Sandra Kvilytė, Neringa Križiūtė, Gerda Malinauskaitė, Donara Manukian, Lukas Marciulevičius, Indrė Mikašauskaitė, Milan Prokeš, Medeinė Revuckaitė, Sonata Riepšaitė, Milda Sadauskienė, Laura Slavinskaitė, Tomas Stanaitis, Rolanas Stankūnas, Akvilina Šimkevičiūtė, Daiva Tankevičienė, Romanas Togobickij, Aira Urbonavičiūtė, Donatas Vasiliauskas, Rūta Velykytė.

Paroda Kauno paveikslų galerijoje veiks iki gegužės 13 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius