Jono Kunicko parodos atidarymas: apsinuoginęs modelis ir gyvas piešimas

Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje ketvirtadienį atidaryta dailininko Jono Kunicko paroda „Bespalvės spalvos“. Parodos atidaryme autorius susirinkusius nustebino parodydamas gyvą piešimą.

„Tikriausiai daug neišsiplėsiu kalbėdamas, labiausiai parodą norėčiau pristatyti tradiciškai: „štai“. Tegu darbai kalba patys už save“, – lakoniškai parodą susirinkusiems svečiams pristatė Jonas Kunickas.

Neseniai 38 gimtadienį atšventęs menininkas pripažino, kad ši paroda yra savotiška gimtadienio šventė, kurios jis nesurengė gimimo dieną.

Parodos pavadinimas – „Bespalvės spalvos“. Tai, tarsi sufleris, kad eksponuojamų paveikslų spalvos nedaug siejasi su tikrosiomis vaizduojamų objektų ir aplinkos spalvomis. Savo darbuose tapytojas mato spalvas ten, kur jų nėra, ir atvirkščiai, todėl tapydamas net ir spalvingiausius paveikslus J. Kunickas remiasi tik bespalvėmis nuotraukomis.

Parodoje eksponuojama septyniolika piešinių ir penkiolika paveikslų. Iš pirmo žvilgsnio darbai gali pasirodyti nesusiję tarpusavyje, tačiau taip manyti yra klaidinga.

„Siekiau žiūrovą priartinti prie pačio proceso, piešiniai daugiau atspindi eskizavimo stadiją. Tapybos darbai – galutinis produktas. Vaikščiodami po parodą rasite asociacijų ir siužetų atsikartojimus. Todėl kviečiu visus paieškoti panašumų tarp paveikslų ir piešinių“, – į savotiškai interaktyvų parodos lankymą kvietė J.Kunickas.

Autorius tikisi, kad piešiniai taps puikiu „įrankiu“, padėsiančiu pajusti subjektyvų spalvos buvimą ar nebuvimą tapybos darbuose. Parodos lankytojas, žvelgdamas į piešinius kaip į paveikslų įžangas arba tęsinius, galės aiškiau suvokti paveikslų siužeto ir kompozicijos paieškos procesą.

Parodos lankymas nemokamas.

VIDEO: Gyvas Jono Kunicko piešimas parodos atidaryme

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius