Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanadoje pagrobtas W.Churchillo portretas: vietoje jo – klastotė

Kanadoje esančio Lòrjerio pilies viešbučio darbuotojai pastebėjo, kad 1941 metais darytos Winstono Churchillio nuotraukos rėmas nebėra toks pats, kaip kitų skaitykloje esančių nuotraukų, praneša „The Art Newspaper“.
Winstonas Churchillis
Nuotrauka „Riaumojantis liūtas“, kuriame vaizduojamas Winstonas Churchillis / Yousufo Karsho/ Wikipedia Commons nuotr.

Nuotrauką, pavadintą „Riaumojančiu liūtu“, 1941 metais užfiksavo Amerikos armėnas Yousufas Karshas. Anuomet W.Churchillis sostinėje Otavoje esančiame parlamente pasakė įkvepiančią kalbą, skatinančią sutelkti pajėgas kovojant prieš nacizmą.

Fotografui buvo svarbi kovinga politiko išraiška, kuris, anot jo, yra vienas didžiausių portreto privalumų.

Daugiau nei du dešimtmečius Y.Karshas gyveno ir turėjo studiją Lòrjerio pilies viešbutyje, kuris garsėjo ir kaip politinis židinys. Pabėgęs nuo armėnų genocido Y.Karshas tapo įtakingu fotografu, įamžinusiu Martiną Lutherį Kingą jaunesnįjį, Ernestą Hemingway'ų, Albertą Einsteiną, karalienę Elizabeth II-ąją. Dešimtajame dešimtmetyje jo negatyvai buvo perduoti Kanados bibliotekai ir archyvams.

Wikipedia Commons nuotr./Yousufas Karshas
Wikipedia Commons nuotr./Yousufas Karshas

Atlikus tyrimą viešbučio darbuotojai patvirtino, kad nuotrauka buvo pavogta. Analizė rodo, kad vagystė įvyko nuo 2021-ųjų gruodžio 25 d. iki 2022-ųjų sausio 6 d.

Laikydamasis atsargumo viešbutis laikinai pašalino likusias nuotraukas. Jo generalinė direktorė Genevieve Dumas šią savaitę interviu radijui sakė, kad, jos manymu, vagystė buvo „profesionalų darbas“, nes tam reikėjo specialių įrankių.

„Šias nuotraukas įtvirtino specialus mechanizmas – sienoje jie prisukti 4-iomis apsauginėmis spynomis. Jos buvo įrengtos 1998-aisiais“, – pridūrė.

Buvęs Federalinio tyrimų biuro specialusis agentas Robertas Wittmanas, padėjęs sukurti Nusikaltimų menui tyrimo grupę, šią savaitę vienoje televizijos laidoje taip pat sakė, kad vagystė greičiausiai buvo „vidaus darbas“. Jo nuomone, nuotrauka galėjo būti parduota juodojoje rinkoje, vadinasi kažkuriuo metu ji atsiras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius