TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaune bus pristatyti išskirtiniai menininkų darbai: „Tai paroda kaip šūvis“  

Antradienį Kauno galerijoje „Meno parkas“ atidaroma ir tik savaitę laiko bus eksponuojama kultūros ir meno žurnalo „Nemunas“ organizuojama paroda „12 + 1“. Joje – ir dar nė karto Lietuvoje nepristatyti autoriai, parodą lydintys renginiai ir pirmojo šių metų numerio sutiktuvės.
Kaune atidaroma žurnalo „Nemunas“ organizuojama paroda „12 + 1“.
Kaune atidaroma žurnalo „Nemunas“ organizuojama paroda „12 + 1“. / 2018 m. žurnalo „Nemunas“ viršeliai

Jau antrus metus žurnalas „Nemunas“ kviečia susitikti ne tik žurnalo puslapiuose, tačiau ir parodoje, iliustruojančioje praėjusius leidinio metus.

„Niekas iš kultūros ir meno leidinių tokių dalykų nedaro. Tai yra žurnale per metus publikuotų autorių darbų. Kasmet norime surinkti po vieną darbą ir pristatyti kolekcinę parodą“, – 15min sakė Erika Drungytė, žurnalo „Nemunas“ vyriausioji redaktorė.

E.Drungytė džiaugiasi, jog pavyko surinkti išskirtinę kolekciją, kurioje – ir dar nė karto Lietuvoje nepristatytų autorių darbai.

„Tokias pavardes retai kada surenka ir meno galerijos. Pavyzdžiui, tapytojas Alex Kanevsky. Iš kolekcionieriaus gavome didžiulę privilegiją realiai parodyti jo darbą. Taip pat šiuo metu į Kauną su paroda atvykęs Stasys Eidrigevičius.

Tapytojas Lino Lago, kuris žinomas pasaulyje, tačiau Lietuvoje eksponuotas tik vieną kartą.

Tai – pasaulinio garso menininkų darbai ir mes didžiuojamės, kad surenkame juos, mums be galo svarbu, kad jie atsiliepia ir duoda po vieną darbą, su didžiuliu entuziazmui eksponuoja.

Pernai paroda veikė kelias dienas, šiemet – savaitę, nes negalime ilgam užimti galerijos ekspozicinių erdvių. Tai paroda kaip šūvis“, – kalbėjo E.Drungytė.

Parodą lydės ir renginiai. „Meno parke“ vyks poezijos skaitymai, pokalbiai su žurnalo autoriais. Profesorius Saulius Keturakis savo paskaitoje kalbės apie naujosios medijos ir literatūros santykį.

VDU nuotr./Erika Drungytė
VDU nuotr./Erika Drungytė

„Dar vienas iš renginių – filmo „Izaokas“. Svarbu tai, kad atvažiuoja kino prodiuseris Stasys Baltakis, kuris yra „Nemuno“ kino rubrikos autorius, specialiai „Nemunui“ padaręs interviu su režisieriumi Peteriu Greenavaway'umi. Labai didžiuojamės, kad S.Baltakis rašo mūsų žurnalui”, – kalbėjo E.Drungytė.

Atskirą stendas bus skirtas ir visiems dvylikai per metus išleistų žurnalo viršeliams, mat jie, pasak E.Drungytės, taip yra meno kūriniai.

Parodos atidarymo bei uždarymo metu organizatoriai žada ir siurprizų. Parodos pavadinimas – „12 + 1“ simbolizuoja išleistus 12 numerių bei pirmąjį sausio mėnesio numerį.

Parodos programa

Atidarymas galerijoje “Meno parkas” sausio 29 d. 18 val.

DALYVIAI: Kristina Ališauskaitė, Robertas Antinis, Svetlana Batura, Stasys Eidrigevičius, Monika Furmana, Julija Goyd, Kęstutis Grigaliūnas, Alex Kanevsky, Arūnas Kavaliauskas, Miglė Kosinskaitė, Tomas Kos, Lino Lago, Eimutis Markūnas, Artūras Morozovas, Justina Norkutė-Širin, Auris Radzevičius, Šarūnas Sauka, Karolis Strautniekas, Antanas Sutkus, Austė Stiklerytė, Laisvydė Šalčiūtė, Remigijus Treigys, Rimaldas Vikšraitis, Andrius Zakarauskas.


POEZIJOS DŽIAZAS

Vasario 1 d. 18 val.

DALYVIAI: Robertas Antinis, Erika Drungytė, Raimundas Eimontas, Kęstutis Navakas, Auris Radzevičius, Gintaras Patackas, Edvinas Valikonis ir kiti.

IZAOKAS

Vasario 2 d. 16 val.

„Nemuno“ autorius, kino prodiuseris Stasys Baltakis pristato filmą „Izaokas“.


PASKAITA

Vasario 3 d. 14 val.

Sauliaus Keturakio pasakos apie literatūrą ir skaičių magija.

UŽDARYMAS

Vasario 5 d. 18 val.

Žurnalo „Nemunas“ parodos ir renginių uždarymo siurprizai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius