Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune – S ženklu pažymėtas festivalis

Moteris, valganti gėles. Vyras, tarp eglišakių deginantis popieriaus lapą. Svirduliuojantis žmogus Laisvės alėja. Kaune prasidėjo ir dvi dienas vyksta tarptautinis performanso meno festivalis CREATurE Live Art, šiemet atveriantis erdvę kūno poezijai. Beveik visas festivalis pažymėtas S ženklu: jame – daug nuogo kūno ir kartais šokiruojančių sprendimų.  
Kaune prasidėjo performanso meno festivalis
Kaune prasidėjo performanso meno festivalis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

CREATurE Live Art festivalis Kaune vyksta nuo 2012 metų. Atidarymo dieną pasirodymas surengtas prie Soboro.

Šiemet penki festivalio dalyviai – trys lietuvių menininkai ir du užsienio performanso kūrėjai – susibūrė į CREATurE organizuojamas performanso meno kūrybines dirbtuves. Joms vadovauja performanso menininkė ir edukatorė iš Meksikos Rocío Boliver, tyrinėjanti kūną, seksualumą, brandžios moters kūną ir kartu išbandanti auditorijos ribas. Pati Rocío Boliver performansą atliks šeštadienį.

„Aš visuomet stengiuosi kurti tai, ko žiūrovas dar nesugeba suvokti, stengiuosi savo vaizdiniais užbėgti prieš akis bet kokiai įmanomai interpretacijai“sako menininkė.

Festivalį penktadienį atidarė gerai žinomas menininkas, didžėjus, video kūrėjas, scenografas, režisierius iš Prancūzijos Otomo de Manuel, rodęs performansą viešoje erdvėje.

Geismas, erotika ir magija yra ne vieno šių metų programos dalyvio raktažodžiai. Australų – britų menininkė Benjamin Sebastian, dirbanti įvairiose laiko medijose, teigia siekianti sugriauti heteronormatyvinį naratyvą.

Festivalyje ne pirmąsyk pasirodys ir lenkų performanso menininkė Karolina Kubik. Vos birželį grįžusi iš studijų prestižiniame Pratt institute Niujorke, Kaune ji taip pat atliks performansą viešojoje erdvėje.

Tai, kas nepaprasta, tyrinėja ir Luke Jordan, britų noizo ir performanso menininkas. Menininkas kuria hibridines formas ir siekia nutrinti ribą tarp žmogiškųjų ir nežmogiškų būtybių. Ritualine kakofonija ir triukšmu jis traukia auditoriją paskui save – gilyn į transą.

Ritualas, magija, erotika ir meilė yra kertinės dviejų menininkių iš Čekijos – Darinos Alster ir Janos Orlovos – kūrybinės temos. Italijos menininkai Gabriele Longega ir Emalia Mattia festivalyje pasirodys dukart – ir kaip R.Boliver mokiniai, ir pristatydami individualius performansus.

G.Longega tyrinėja socialinės lyties ir seksualumo konstruktus, utopinį tarpinį ir „beveik“ laiką. Pastarųjų metų darbuose menininkė tyrinėja gėdą, heterotopijas, vaikiškumą, laikinumą. Emalia Mattia savo video ir foto performanse dirba su socialinės lyties apibrėžtumo ir primestumo problema.

Festivalį uždarys lietuvių kūrėjas Querelle (WE ARE PROPAGANDA). Jo pasirodymas prasidės vizualiniu performansu, tačiau peraugs į vakarėlį – Querelle ruošia specialią muzikos selekciją CREATurE dalyviams ir žiūrovams.

Festivalis CREATurE Live Art vyksta rugsėjo 7 ir 8 dienomis POST galerijoje Kaune (Laisvės al.51A).

Daugiau informacijos – www.creatureliveart.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius