-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno fotografijos galerijoje atidaryta Ericho Salomono ir Barbaros Klemm paroda

Ketvirtadienio vakarą Kauno fotografijos galerijoje atidaryta vokiečių fotografų Ericho Salomono ir Barbaros Klemm paroda „Šuolis laike“.
Fotografijos paroda
Fotografijos paroda / Gerdos Lukošiūtės nuotr.
Temos: 2 Paroda Fotografija

Įdomu, jog parodos autoriai save laikė ne fotografais, bet žurnalistais, todėl kiekviena nuotrauka tarytum pasakoja istoriją bei leidžia pajusti to meto atmosferą.

Atidaryme dalyvavo parodos kuratorius Andreas Rostas, kuris neslėpė pasididžiavimo, jog į parodos „Šuolis laike“ pristatymą susirinko tiek daug žmonių. Jis pasakojo, kad visas parodos nuotraukas pažįsta kaip savas ir minėdamas vieną iš daugiausia dėmesio susilaukiančių darbų – dviejų vyrų bučinį, skatino žiūrovus atkreipti dėmesį į tai, jog greta esantys mikrofonai nusukti į skirtingas puses. Tad nors vyrai ir bučiuojasi, į vieną mikrofoną jie nekalba.

Parodos atidaryme dalyvavo žymus lietuvių fotografas Antanas Sutkus, kuriam šį pavasarį buvo įteikta Ericho Salomono premija. Ši premija skiriama nuo 1971-ųjų metų, į ją menininkai ar organizacijos pretenduoja už išskirtinę reportažinę veiklą. Parodos kuratorius Andreas Rostas teigė, jos yra puikiai susipažinęs su Antano Sutkaus darbais.

Erichas Salomonas laikomas vienu pirmųjų autorių, kurie Vokietijoje pradėjo fotožurnalizmo tradiciją. Jis labiausiai mėgo fotografuoti politikos ir kultūros aukštuomenę, valdžios atstovų susitikimus. Barbara Klemm savo fotografijose vaizduoja politikus ir demonstrantus, susitikimus Vokietijos federalinėje kanceliarijoje ir XX a. septintojo dešimtmečio pabaigoje vykusio studentų judėjimo akimirkas, šios fotografės darbuose galima pajusti visuomenėje tvyrančias nuotaikas.

Paroda „Šuolis laike“ Kauno fotografijos galerijoje veiks iki rugpjūčio 27 d., nuo rugpjūčio 31 d. ji bus eksponuojama Vilniaus „Prospekto“ galerijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius