Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno paveikslų galerijai – Jurgio Mačiūno galerijos vardas?

Žymiausio visų laikų kauniečio vardo galerija Kaune? Kodėl gi ne! Taip, mes kalbame apie Jurgį Mačiūną – Kaune gimusį Fluxus judėjimo krikštatėvį ir iniciatorių, kuris kur kas labiau žinomas pasauliniame kontekste nei „savame kieme“. Būtent dabar atėjo eilė atiduoti duoklę vienam iš daugiausiai šiuolaikinį meną paveikusių ir pakeitusių lietuvių.
Paveikslų galerija
Paveikslų galerija / Norbert Tukaj

Kauno paveikslų galerija saugo ir eksponuoja pasaulio lietuvių dailininkų, šiuolaikinių lietuvių dailininkų, J.Mačiūno palikimą, žymių Fluxus menininkų Ay-O ir Takako Saito instaliacijas. „Esame pastebėję, kad didžioji dalis lankytojų painioja Kauno paveikslų galeriją su Mykolo Žilinsko galerija, esančia visai netoliese. Kauno paveikslų galeriją žmonės atskiria tik išgirdę kavinės „Kultūra“ pavadinimą. Mes, kaip galerija, norėtume garsinti J.Mačiūno vardą. Juk tai menininkas, davęs pagrindus šiuolaikiniam, moderniam menui, kuriam ir skirta Kauno paveikslų galerija“ – teigia Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus direktorė dr. Ina Pukelytė.

Didžioji dalis lankytojų painioja Kauno paveikslų galeriją su Mykolo Žilinsko galerija, esančia visai netoliese.

Mintis pakeisti Kauno paveikslų galerijos pavadinimą į Jurgio Mačiūno galeriją gimė neatsitiktinai. Apie tokią galimybę tarp menininkų kalbama jau senokai. Atrodo, kad ir pastarųjų metų įvykiai savaime lemia šios Kauno centro dalies vystymąsi ­Fluxus – J.Mačiūno linkme: 2017 m. liepos mėn. Vytauto pr., K. Donelaičio g. ir Parodos g. sankryžoje netoli Kauno paveikslų galerijos atidaryta J.Mačiūno aikštė (idėjos autorius – dailininkas Naglis Rytis Baltušnikas); priešais aikštę, į kurią neįmanoma patekti, į kurią niekas nevažiuoja ir kurioje niekas nevyksta, vaikystėje gyveno ir pats menininkas J.Mačiūnas; kaip Kauno suvenyras, skirtas UNESCO kūrybinių miestų tinklui, išleista Fluxus BOX (Fluxus dėžutė).

Šiuo metu galerijoje atnaujinamas Fluxus kabinetas, kuriame eksponuojami J.Mačiūno darbai, G.Brecht Fluxus žaidimas, „Actec“ J.Mačiūno akinių detalė ir daugelis kitų, auditorijos dar plačiai neatrastų kūrinių.

Siekiant išsiaiškinti galerijos lankytojų poreikius, lūkesčius ir norint sužinoti jų nuomonę, Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus kviečia dalyvauti apklausoje dėl Kauno paveikslų galerijos pavadinimo keitimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius