-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keičiasi Metropolitano meno muziejaus generalinis direktorius

Kitų metų liepos mėnesį Metropolitano meno muziejuje keisis generalinis direktorius. Anksčiau šias pareigas ėjęs Danielis H.Weissas užleis savo poziciją Maxui Holleinui, kuris vykdys direktoriaus ir generalinio direktoriaus pareigas. Taip muziejus atsisakys dviejų vadovų struktūros, pranešime spaudai rašo muziejus.
Maxas Holleinas (kairėje)
Maxas Holleinas (kairėje) / Imago / Scanpix nuotr.

Muziejaus valdyba vienbalsiai nusprendė, kad M.Holleinas turėtų eiti generalinio direktoriaus pareigas. Per pastaruosius ketverius savo kadencijos metus direktorius įrodė, kad gali užimti šią poziciją. Tai lėmė tvirta partnerystė su D.H.Weissu pandemijos metu, kuomet precedento neturintys iššūkiai užgriuvo valdytojų pečius.

Sužinojęs apie gautą poziciją M.Holleinas „The New York Times“ teigė: „Man didžiulė garbė prisidėti prie pastarųjų metų muziejaus pasiekimų.“

Prieš tai M.Holleinas užėmė vadovaujamas pareigas San Fransisko dailės muziejuje.

Būsimasis Metropolitano muziejaus generalinis direktorius gimė Austrijoje, Vienoje. Turi meno istorijos ir verslo administravimo magistro laipsnius. Karjerą pradėjo Niujorke – Guggenheimo muziejuje, o po 6-erių metų ėmė vadovauti Frankfurto muziejui.

Metropolitano muziejus garsėja tuo, kad jame eksponuojama dešimtys tūkstančių eksponatų iš viso pasaulio. Šių amžius gali siekti iki 5000 tūkstančių metų. Jo įkūrimu pasirūpino žymiausi XIX a. menininkai ir mąstytojai tam, kad menas taptų labiau prieinamas Amerikos žmonėms, rašoma Metropolitano meno muziejaus tinklalapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius