-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

KKKC Parodų rūmuose – užsienio menininkų parodų ciklas

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) inicijavo projektą „Užsienio menininkių parodų ciklas KKKC“. Jo metu pristatytos dvi parodos.
Sidsel Ladegaard parodos „Fine shelf'“ („Plati Lentyna“) ekspozicija
Sidsel Ladegaard parodos „Fine shelf'“ („Plati Lentyna“) ekspozicija / Organizatorių nuotr.

Viena jų – kūrėjų dueto iš Suomijos Henna Aho ir Kaija Hinkula darbų paroda: „Tokiomis sąlygomis / Under Conditions“. H. Aho ir K. Hinkula tyrinėja tapybą, jos naujas formas ir galimybes mūsų gyvenamuoju metu – ribas, erdviškumą, medžiagiškumą, santykį su asmenine istorija bei supančia tikrove.

Šiuo metu KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) taip pat veikia kūrėjos Sidsel Ladegaard skulptūrinių instaliacijų paroda „Plati lentyna / Fine Shelf“.

KKKC nuotr./Kaija Hinkula ir Henna Aho grupinė paroda „Tokiomis sąlygomis/Under Conditions“
KKKC nuotr./Kaija Hinkula ir Henna Aho grupinė paroda „Tokiomis sąlygomis/Under Conditions“

Menininkės iš Vokietijos įvietintos instaliacijos ir skulptūros sukuria dialogą tarp žiūrovo ir erdvės, peržengdamos tradicines meno suvokimo ribas. S. Ladegaard buitinius objektus paverčia poetiniais išsireiškimais, šitaip kviesdama auditoriją pergalvoti savo santykį su kasdienybe. Parodą kviečiame aplankyti iki 2024 m. sausio 14 d.

Projekto tikslas

Pagrindinis „Užsienio menininkių parodų ciklo KKKC“ tikslas – pristatyti autorių H. Aho ir K. Hinkula bei S. Ladegaard kūrybą ir sutelkti dėmesį į šiuolaikinio meno edukaciją, skatinant moterų kūrėjų veiklą. Šios parodos sudaro sąlygas Klaipėdos miesto ir rajono gyventojams pamatyti užsienio menininkių kūrybą, o projektas gerina šiuolaikinio meno prieinamumą bei pažinimą visoms socialinėms grupėms. Edukacinė projekto programa didina jaunimo įsitraukimą į Klaipėdos miesto kultūrinį gyvenimą.

Menas – edukuoti, edukuoti – menas

Projekto metu Klaipėdos mokyklų moksleiviams buvo (bei tebėra) sudarytos galimybės apsilankyti paminėtose parodose ir sudalyvauti šiuolaikinio meno edukacijose.

Kaip jau minėta, šiuo metu S. Ladegaard paroda demonstruojama KKKC Parodų rūmuose, todėl maloniai kviečiami gerbiami mokytojai ir jų mokiniai užsiregistruoti bei sudalyvauti edukacijose, kurios bus vykdomos iki 2024 m. sausio 14 d.

KKKC nuotr./Sidsel Ladegaard parodos „Fine shelf“ („Plati Lentyna“) ekspozicija
KKKC nuotr./Sidsel Ladegaard parodos „Fine shelf“ („Plati Lentyna“) ekspozicija

KKKC edukatoriai projekto metu senjorus taip pat ragino atvykti į specialų mokymų ciklą, kuriame didelis dėmesys irgi buvo skiriamas kūrėjoms moterims.

Žmonėms, turintiems specialiųjų poreikių, organizuojamos papildomos ekskursijos po parodas. Galiausiai, inicijuota vieša diskusija internetu („online“ susitikimas) su visomis projekte dalyvavusiomis menininkėmis. Jas kalbino Daura Polonskytė, kuri yra aktyvi kultūros lauko dalyvė, besidominti meno edukacija. Šį susitikimą-pokalbį, įkvepiantį naujiems kūrybiniams darbams ir pristatantį dvi projekto metu sukurtas parodas, galite surasti bei peržiūrėti jums patogiu laiku KKKC „Youtube“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius