Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meno mugėje „ArtVilnius‘17“  – net 200 menininkų iš 20 šalių

Rinktinės galerijos, tarptautinės meno institucijos, įspūdingų gabaritų instaliacijos ir performansai, diskusijos meno kolekcionavimo temomis – tai jau aštuntąją  kartą vyksiančios tarptautinės šiuolaikinio meno mugės „ArtVilnius’17“ programos dalis. Šiemet mugė vyks birželio 8-11 d. „Litexpo“.
Julita Malonowska „Welcome“
Julita Malonowska „Welcome“

Rytų regiono lyderė

Šiemet meno mugėje dalyvaus 55 galerijos, 200 menininkų iš 20 pasaulio šalių (nuo Belgijos, Vokietijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Ukrainos, Lietuvos iki Baltarusijos, Nyderlandų, Rusijos, Italijos, Prancūzijos), bus pristatytos išskirtinės kolekcijos – kuriose pasaulinio garso menininkų kūriniai.

„ArtVilnius“ – tai vienintelė meno mugė visame rytų regione, per aštuonerius veiklos metus išsiplėtusi ir stabiliai įsitvirtinusi vietinėje ir užsienio meno rinkoje. Tai patvirtina ir statistika: praėjusiais metais mugę aplankė 21 tūkst. lankytojų. „Turime didelį kasmet mugę aplankančių ir perkančių kolekcionierių ratą. Mūsų partneriai – garsios šalies įmonės, kurių atstovai ir patys įsigijo ne vieną meno darbą,“ – teigia meno mugės „ArtVilnius‘17“ vadovė Diana Stomienė.

Tarptautiniai projektai

„ArtVilnius” šalia pagrindinės galerijų programos mugėje organizuoja atskirą projektų zoną ir papildomus renginius. Šiemet vienu iš meno mugės akcentų taps videomenas. Iš Bonos (Vokietija) bus atvežta vieno seniausių Europoje videomeno festivalio „Videonale“ kūrinių kolekcija „VIDEONALE.16 on Tour”. Mugės metu bus parodytas ir naujausias Jono Meko filmas. Krokuvos Šiuolaikinio meno muziejus MOCAK šiemet grįžta su nauju projektu, o ypatingasis mugės partneris „Lewben Group“ pristatys „Lewben Art Foundation“ kolekciją, kurioje – garsių užsienio menininkų kūriniai, tarp jų – ir prestižinio Turnerio prizo laimėtojos kūryba.

„ArtVilnius’17” aktyviai dalyvaus Estija, jai atstovaus trys šiuolaikinio meno galerijos, Estijos šiuolaikinio meno platforma NOAR pristatys Baltijos jaunojo menininko apdovanojimų nugalėtojo esto Juhano Soometso instaliaciją. Meno ir edukacijos centro „Rupert“ kuratoriai ruošia specialiai mugei sukurtus reziduojančių menininkų kūrinius.

Ne tik performansai

„Ypač didžiuojamės kasmet vykstančia tarptautine didelio formato skulptūrų, instaliacijų ir performansų paroda „Takas“, kuri šiemet sulaukė rekordinio kiekio garsių ir jaunųjų kūrėjų paraiškų, todėl tikrai atsirinkome geriausius meninnkus iš Lietuvos, Estijos, Vokietijos, Latvijos ir Ukrainos“, – džiaugėsi mugės meno projektų vadovė Sonata Baliuckaitė. „Takas“ ekspozicijoje šiemet bus ypatingai daug perfomansų, juos rodys tokie užsienio menininkai kaip Raulas Rajangu (Estija), Erikas Alalooga (Estija), Sarah Hadou (Vokietija), Mindaugas Navakas, Petras Mazūras, Monika Dirsytė (Lietuva) ir t.t.

Tradiciniai rinkimai ir diskusijų programa

„ArtVilnius‘17“ programoje bus tęsiama geriausių galerijų bei menininkų rinkimo tradicija, o geriausią jaunąjį menininką piniginiu prizu apdovanos meno mugės mecenatė, advokatų kontora „Cobalt”. Meno mugės lankytojai taip pat turės galimybę išrinkti savo favoritus, jie galės balsuoti už geriausią galeriją ir geriausią menininką, kuriems atiteks „Volfas Engelman“ premijos. „ArtVilnius‘17“ lankytojams bus siūloma diskusijų ir paskaitų programa. Visų meno mugės lankytojų lauks edukacinė programa ir kūrybinės dirbtuvės.

„ArtVilnius‘17“ vyks birželio 8-11 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius