-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

MO muziejus pristato virtualų turą po parodą „Mekas mirksi geriau“

Liekantiems namuose ir ieškantiems įkvepiančio turinio MO muziejus pristato dar vieną virtualų turą po parodą. Joje – legendinė avangardinio kino asmenybė Jonas Mekas ir sustabdyti jo filmų kadrai, kuriuose užfiksuoti meno legendos bei ne vienas žymus veikėjas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Parodos „Mekas mirksi geriau“ atidarymas
Parodos „Mekas mirksi geriau“ atidarymas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Kviečiame turiningai užpildyti karantino rutiną ir pasižvalgyti po Jono Meko filmų kadrus – užfiksuotą jo aplinką, draugus bei artimuosius. Tai be galo įdomios vizualios istorijos“, – teigia Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė.

Parodos „Mekas mirksi geriau“ virtualų turą MO muziejaus svetainėje galima rasti ČIA. Jame išvysite ne tik eksponuojamas J. Meko fotografijas, bet ir susipažinsite su jų aprašymais, parodą papildančia video medžiaga. Virtualų pasivaikščiojimą praturtinti gali specialus e. gidas, jis visiems prieinamas ČIA.

Eksponuojamose J. Meko fotografijose galima pamatyti ne vieną žymų veikėją – Yoko Ono, Johną Lennoną, Andy Warholą, Nam June Paiką, Elvį Preslį ar Jurgį Mačiūną. Visgi jie Meko kadruose nėra tikslingai fiksuojami, o tampa bendro Niujorko kultūrinio konteksto dalimi. Daliai šių menininkų J. Mekas padarė įtaką arba pats įvairiai prisidėjo prie jų darbų. Pavyzdžiui, A. Warholas keletą mėnesių vis užeidavo į J. Meko loftą ir stebėjo jo veiklą. Tik tada J. Mekas sužinojo, kad pas jį lankosi JAV poparto žvaigždė. Mekas paskatino A. Warholą imti kino kamerą į rankas ir padėjo nufilmuoti vieną pirmųjų jo filmų „Imperija” (1964 m.).

Šalia žinomų veikėjų visoje ekspozicijoje tarpuose atsikartoja Meko vaikų Sebastiano ir Oonos, Meko žmonos Holly Melton atvaizdai. Kiekvienas žmogus jam buvo įdomus, unikalus ir vertas užfiksavimo.

Parodos „Mekas mirksi geriau“ kuratoriai yra Edmondas Kelmickas ir Deima Žuklytė-Gasperaitienė, ekspozicijos autorius – Gytis Skudžinskas, kadrus atspaudė – Arūnas Kulikauskas.

Kiti turai ir #menasnaMO naujienos

Jau anksčiau MO muziejus pristatė virtualų turą po lankomiausią meno parodą „Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR“. Jei norite pasižvalgyti po ją, tai galite padaryti ČIA.

Taip pat nuo pat karantino paskelbimo MO muziejus siunčia naujienlaiškį su specialia rubrika #menasnaMO. Jame – įdomiausius MO kolekcijos kūrėjus pristatančios „paMOkos“, MO parodų video dokumentacijos, įkvepiančios istorijos ar kitas turinys apie meną ir kultūrą. Prenumeruoti naujienlaiškį galima ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius