-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parodą „Realybės šou“ atidaręs Jurgis Tarabilda: „Šie kūriniai sutrikdo mūsų sąmonę“

Ketvirtadienio vakarą galerija „Meno niša“ naują sezoną pradėjo su „Realybės šou“ – tai antroji jaunosios kartos menininko Jurgio Tarabildos solo paroda, kurioje susijungia skirtingos medijos ir formos: tapyba, fotografija, video ir objektai.
Jurgis Tarabilda pasakoja apie kūrinį „Reality“
Jurgis Tarabilda pasakoja apie kūrinį „Reality“ / Mariaus Žičiaus nuotr.

Žiniasklaidai pasidalintame pranešime rašoma, kad skulptūros studijas Vilniaus dailės akademijoje baigęs menininkas jau ne kartą buvo pastebėtas ir įvertintas žiūrovų bei profesionalų. J.Tarabilda 2017 m. konkurse „Jaunojo tapytojo prizas“ menininko kūrinys buvo įvertintas publikos prizu. Šiemet J.Tarabildos kūriniai buvo pristatyti 9-ojoje meno mugėje „ArtVilnius“, o rugsėjį jo kūriniai iškeliaus į Berlyno meno mugę „Positions 2018“, kuri yra garsiosios Berlyno meno savaitės dalis.

Gausiai susirinkusiems parodos atidarymo svečiams menininkas pasakojo, kad šioje ekspozicijoje jis siekia išjungti suvokimo automatizmą kasdienės tikrovės atžvilgiu, tikintis sutrikdyti ir žvilgsnį, ir patį pasaulį. Parodoje „Realybės šou“ menininkas dėmesį sutelkia ties įprastų įvykių, kasdieninių reiškinių patyrimu bei neatpažintų daiktų bruožų atradimu. „Kūriniuose mums įprastą pasaulį padarau keistu tik tam, kad jis vėl taptų įprastu ir mes jame atrastume kažką naujo. Šie kūriniai sutrikdo mūsų sąmonę, kuri šiandien dažnai veikia automatiškai“.

J.Tarabilda teigia, kad nemėgsta kartotis, o kūrybos rezultatas, kaskart turi stebinti ir jį, ir žiūrovą. Menininko kūryboje naratyvai atsiranda intuityviai. Prieš metus pristatęs parodą „Don’t Ask Why“ jis provokavo žiūrovus susikurti individualų pasakojimą, pasikliaunant kiekvieno asmenine patirtimi. Tą kartą kūriniai tapo priežastimi kiekvienam žiūrovui dar kartą išgyventi asmeninę patirtį, emociją ar prisiminimą.

J.Tarabilda pasakojo, kad naujos parodos „Realybės šou“ kūrinių tikslas ne tiksliai atvaizduoti tikrovę, o ją pratęsti skirtingose medžiagose bei medijose, taip sukuriant naujas daiktų, reiškinių prasmes ir bruožus. „Nesistengiu jų verbalizuoti ir palieku interpretacijos galimybę kūrinio suvokėjui atrasti savąjį santykį su objektais “, – apie parodą kalba menininkas.

Paroda „Realybės šou“ veiks iki rugsėjo 29 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius