Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pataisos namų muziejuje – draudžiami daiktai ir nelegalūs nuteistųjų įrankiai

Alytuje duris atvėrė pataisos namų istorijos muziejus, kuriame pristatoma nuteistųjų kūryba. Atskira patalpa skirta iš nuteistųjų atimtiems draudžiamiems daiktams, jų slėptuvėms eksponuoti.
Kalėjimas
Kalėjimas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

60-metį skaičiuojančių Alytaus pataisos namų muziejuje – nuteistųjų meno dirbiniai iš medžio ir metalo, sukonstruoti laivai buteliuose, paveikslai. Nuteistųjų drožiniai šiuo metu eksponuojami Alytaus miesto savivaldybėje.

Tarp muziejaus eksponatų – iš nuteistųjų atimti draudžiami turėti daiktai (pagaminti jų pačių), daiktų slėptuvės bei priemonės, kuriomis telefonai, sim kortelės ir narkotikai patenka į pataisos namų teritoriją. Taip pat muziejuje galima pamatyti ir naminės degtinės gaminimo aparatus ir netgi raštelius su naminukės gamybos receptais.

Čia ir nuteistųjų pasigaminti peiliai, durklai, lazdos, telefonai, patrankos, kuriomis į teritoriją nuteistiesiems permetami draudžiami daiktai, bepilotė skraidyklė.

Pasak pareigūnų, dirbantys nuteistieji, bijodami prarasti savo vietą, jau negamina peilių ir durklų iš metalo, nors anksčiau tai darė vos ne kiekvienas nuteistasis.

Alytaus pataisos namų muziejų aplankyti ar pažiūrėti kaip gyvena nuteistieji galima darbo dienomis, įstaigoje vyksta ir atvirų durų dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius