Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projektas „Feel the Light“: „Svarbu nebijoti būti originaliems ir nuoširdžiai dirbti“

Jaunų, entuziastingų fotografų duetas, Monika ir Giedrius, pristato unikalų, analogų kol kas Lietuvoje neturintį fotografijų projektą „Feel the Light“.
Projekto „Feel the Light“ darbai
Projekto „Feel the Light“ darbai / Projekto „Feel the Light“ darbai

Fotografai kuria įspūdingas fotografijas piešimo šviesa technika, taip tarsi atskleisdami fotografijos ir dailės sintezę, kai aplinka tampa „popieriumi“, „teptuku“ – šviesa, o piešinius fiksuoja – fotoaparatas. Šią smagią pramogą turėjo galimybę išbandyti ir knygyno VAGA lankytojai. Interviu su šio projekto iniciatoriais!

– Kada ir kokiomis aplinkybėmis pradėjote savo verslą? Kas paskatino darbuotis duetu?

– Mes susipažinome studijuodami fotografiją, tuo metu vykdėme ne vieną projektą kartu, viskas sekėsi tikrai gerai. Dar studijuodami pradėjome fotografuoti vestuves, bet tą darėme atskirai. Jau baigus studijas dalinomės įspūdžiais ir nusprendėme pabandyti dirbti dviese, tada pamatėme, kad galime nuveikti žymiai daugiau, pasiūlyti geresnę kokybę, didesnę įvairovę bei greitesnius darbų atlikimo terminus nealinant savęs. Taip pat dviese smagu generuoti idėjas ar paraginti vienas kitą. Vėliau kartu studijavome Dailės pedagogiką, Monikos baigiamasis darbas buvo apie piešimą šviesa – fotografijos techniką, kurioje reikia piešti šviesa – tai buvo tarsi fotografijos ir dailės sintezė.

Po diplominio darbo ir Giedrius susidomėjo šiais eksperimentais, kūryba tęsėsi ir mus pradėjo kviesti į viešus renginius, ten pastebėjome, kad žmonėms tai yra nauja, paslaptinga ir kartu žavinga pramoga, kurios rezultatas – originali nuotrauka, tad pats verslas išaugo visiškai natūraliai. Kartu dirbame kaip „Feel Photo“ jau ketverius metus, o „Feel the Light“ projektas gyvuoja antrus metus.

Projekto „Feel the Light“ darbai/Projekto „Feel the Light“ darbai
Projekto „Feel the Light“ darbai/Projekto „Feel the Light“ darbai

– Piešimo šviesa technika: papasakokite plačiau, kaip tai vyksta.

– Piešimas šviesa – dar žinoma kaip ilgo išlaikymo fotografija naudojant šviesos šaltinius piešti erdvėje. „Feel the Light“ – unikali fotosesija, jos metu nufotografuojami žmonės ir realiu laiku šviesa nupiešiamas fonas, kurį iš karto gali matyti nuotraukoje už pozavusių žmonių. Piešimo šviesa fotosesijai reikia: tamsios aplinkos – kuo tamsa didesnė, tuo geresnė nuotraukų kokybė, jos bus ryškesnės kontrastingesnės.

Kaip tai vyksta – žmogus pozuoja, tai vyksta tamsoje (prietemoje), tuo metu už jo praeina fotografas ir šviesa nupiešia foną, po to suveikia blykstės ir kadras padarytas – pozavęs žmogus gali iškarto pamatyti, koks fonas buvo nupieštas, kol jis pozavo.

– Ar Lietuvoje tai analogų neturintis projektas? Jei ne – tuomet ar sunku konkuruoti su kolegomis?

– „Feel the Light“ yra unikalus projektas, mes pirmieji Lietuvoje pradėjome komerciškai vykdyti fotosesijas, naudojant programuojamą LED šviesalazdę. Mes tiesiog stengiamės daryti tai, ką mėgstame nuoširdžiai, lanksčiai ir atsakingai, mums svarbiausia pats procesas, kurio eigoje gauname pozityvų rezultatą – patenkintus žmones. Apie konkurenciją daug negalvojame, tiesiog dirbame. Tarp kitko, būtų smagu sutikti entuziastingų bendraminčių kolegų ir kartu sukurti gražių projektų.

Taip pat klientams siūlome "Feel the Light" dirbtuves (workshop'us): ten pasitelkiame ir kompiuterines programas bei įvairiausias šviesos priemones, norint išgauti kuo įvairesnių, kūrybiškesnių šviesos potėpių. Nuolat eksperimentuojame ir ieškome, kur galime tobulėti.

– Ar į kiekvieną gautą užsakymą visada įberiate ir savo kūrybiškumo žiupsnį, ar labiau stengiatės nenuslysti nuo užsakovo nubrėžtų linijų?

– Kadangi tai dar daug kam naujas dalykas, mumis neretai pasitiki ir leidžia gana laisvai kurti, dažniausiai "užsakovo nubrėžtos linijos" būna susijusios su pasiruošimu, apranga ir kitais niuansais, kuriančiais bendrą renginio temą. Bet net esant konkretiems reikalavimams mėgstame pasiūlyti alternatyvų pvz. įdomesnį foną, dėmesio atkreipimo būdą ir pan.

– Papasakokite apie netikėčiausias vietas, žmones, įvykius, kuriuos teko fotografuoti?

– Kurdami nuotraukas ne komerciniais tikslais, neretai nukeliaujame į netipines vietas, požemius, vandens telkinius, bet vienas įspūdingiausių ir didžiausią iššūkį iškėlusių fotosesijų tamsoje buvo vestuvės Vilniaus planetariume, kur įamžinome ceremoniją beveik tamsoje: virš jaunųjų bei svečių švietė žvaigždėtas skliautas, buvo apšviestas stalas... Tai buvo nuostabi patirtis ir išlikusios geriausios emocijos, prisimenant šias unikalias vestuves.

– Kuo jus galima išskirti iš kitų fotografų? Galbūt turite savo tandemo šūkį?

– Lietuvoje be mūsų nėra fotografų, kurie nuosekliai dirbtų su piešimo šviesa technika, tad tai yra pagrindinis išskirtinumas. Taip pat dauguma klientų įvardina, kad mūsų išskirtinis bruožas yra nuoširdus ir šiltas bendravimas, tiesiog mylime savo darbą ir mėgstame žmones, į dalykus ar iškilusias problemas stengiamės žiūrėti lanksčiai ir kūrybingai.

Daugiau informacijos – ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius