Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Projektas „Susitikim, mieli senjorai“ skelbia virtualią tapybos darbų parodą

Naujųjų metų išvakarėse projekto „Susitikim, mieli senjorai“ socialinio tinklo „Facebook“ paskyrą papildė ne įprastas šventinis sveikinimas, o virtuali projekto dalyvių tapybos darbų paroda. Kiek neįprastoje parodoje eksponuojama kone šimtas tapybos darbų, kuriuos per paskutinį pusmetį nutapė projekto dalyviai, kuruojami ilgamečio projekto mokytojo, dailininko Lino Liandzbergio.
„Susitikim, mieli senjorai“ paroda
„Susitikim, mieli senjorai“ paroda / Partnerio nuotr.

„Tapybos darbų paroda tikrai – kiek neįprasta, man kaip profesionaliam menininkui – ypač. Tačiau nėra padėties be išeities, o kai labai nori – viskas įmanoma. Džiaugiuosi galėdamas būti šio gražaus ir itin prasmingo projekto dalimi, kuris yra apie mus visus – mūsų tėvelius, senelius ar kaimynus.

Džiaugiuosi galėdamas pasidalinti savo turima patirtimi su projekto dalyviais, kurie patikėkit manimi – naujoms žinioms imlūs ir motyvuoti ne ką mažiau nei jaunimas. Pirmus keletą mėnesius darbus tapėme gyvuose susitikimuose ir pamokose, vėliau, kaip pandeminė situacija šalyje paaštrėjo – nebegalėjome ir paprasčiausiai nebenorėjome organizuoti gyvų susitikimų, nes mūsų projekto dalyviai – itin stiprioje rizikos grupėje, todėl tapybos užsiėmimus be didesnių diskusijų perkėlėme į „Zoom“ platformą. Ir ką? Ir nieko tokio – projekto dalyviai gavo tapybos reikmenų lauknešėlius, įkvėpimo dozę ir darbus ramiai ir saugiai tapė savo namų aplinkoje.

Partnerio nuotr./Linas Liandzbergis
Partnerio nuotr./Linas Liandzbergis

Ir štai gimė šimtas tikrai labai gražių darbų, kurie paskutinę metų dieną simboliškai papuošė oficialų projekto „Facebook“ puslapį. Labai Jumis didžiuojuosi, mano mieli projekto menininkai, esate įkvėpimas, kaip džiaugtis, mylėti ir branginti gyvenimą mums visiems“, – džiaugsmo ir emocijų neslėpė ilgametis projekto mokytojas, tapytojas L.Liandzbergis.

Partnerio nuotr./„Susitikim, mieli senjorai“ dalyviai
Partnerio nuotr./„Susitikim, mieli senjorai“ dalyviai

Nemokami projekto „Susitikim, mieli senjorai" baigia jau ketvirtąjį savo projekto sezoną. Iki karantino užsiėmimai vyko gyvuose susitikimuose, tačiau vėliau užsiėmimai buvo perkelti į visiems mums saugias projekto „Facebook“ ir „Youtube“ platformas, kuriose žinomi šalies žmonės – projekto mokytojai nuotoliniu būdu dalinosi savo pamokomis, patarimais bei mankštomis. 2019 metų pabaigoje projekto organizatoriams buvo įteiktas Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijos apdovanojimas „Už aktyvumą nepavaldų amžiui“.

„Neįtikėtinas ir pilnas iššūkių šis ketvirtasis projekto sezonas. Jo eigoje viskas keitėsi daugybę kartų. Bet rezultate – jį baigiame su pasididžiavimu, kad per tuos ketverius projekto gyvavimo metus subūrėme tokią bendruomenę, ir kiekvienais metais ją papildome naujais projekto nariais, tokią kariauną, kuri mus motyvuoja ir neleidžia sustoti, net tada, kai stoja visas pasaulis.

Partnerio nuotr./„Susitikim, mieli senjorai“ dalyviai
Partnerio nuotr./„Susitikim, mieli senjorai“ dalyviai

Šiandien galime drąsiai pasakyti, kad projekto veiklas mes be abejo tęsime ir netgi pildysime naujomis ir penktame projekto sezone, 2021 metais. Labai tikimės, kad jau galėsime grįžti prie pagrindinės projekto idėjos – susitikti, tačiau dabar vis dar prašome savo projekto dalyvių, simpatikų – likti namuose tam, kad galėtumėme kuo greičiau susitikti.

Partnerio nuotr./„Susitikim, mieli senjorai“ paroda
Partnerio nuotr./„Susitikim, mieli senjorai“ paroda

O šiandien kviečiame visus keliauti į oficialų mūsų projekto facebook profilį čia ir atiduoti savo balsus, patinka paspaudimo formatu, už Jums labiausiai patikusius tapybos darbus. Daugiausiai Jūsų simpatijų sulaukusį darbo autorių, sausio viduryje mes apdovanosime mūsų projekto partnerių – namų administratoriaus „Mano būstas“ bei dantų klinikos „Clinic DPC“ įsteigtu prizu – dailininko reikmenimis tam, kad jis arba ji ir toliau galėtų džiuginti pasaulį savo darbais ir dalintis įkvėpimu. Kviečiu pasižvalgyti po virtualią mūsų tapybos darbų parodą čia ir paieškoti įkvėpimo bei pasidžiaugti spalvomis, kurių mums taip trūksta šiandien“, – džiaugėsi projekto komunikacijos vadovė Greta Šukytė.

Partnerio nuotr./„Susitikim, mieli senjorai“
Partnerio nuotr./„Susitikim, mieli senjorai“

Projekto „Susitikim, mieli senjorai“ virtuali darbų paroda vyksta iki š. m. sausio 15 d. Darbais pasidžiaugti galima čia.

Projekto „Susitikim, mieli senjorai" nemokamų užsiėmimų dovanotojai – namų administratorius „Mano būstas“, odontologijos klinika „CLINIC DPC“, informaciniai partneriai: naujienų portalas 15min.lt, LRT, žurnalas „Savaitė“, projekto draugai: Vilniaus ir Kauno miestų savivaldybės, Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Aleksoto padalinys bei Vilniuje įsikūręs „Senjorų avilys“. Kilus klausimams ar norint tiesiog pasikalbėti/išsikalbėti galima skambinti telefonu 860336266.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje