Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 15 /19:13

Nyderlandų muziejus: atsiradusio eskizų albumo piešinių autorius – ne Vincentas van Goghas

Vincento Van Gogho muziejus antradienį pranešė, kad rasto eskizų albumo, kuris buvo laikomas vienu didžiausių meno pasaulio atradimų per daugelį metų, piešinių autorius nėra garsusis olandų dailininkas.
Vincento Van Gogho eskizų knyga
Vincento Van Gogho eskizų knyga? / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė Amsterdame įsikūręs muziejus, jo ekspertai seniai žinojo apie šį sąsiuvinį. Išstudijavę 56 iš 65 ten esančių piešinių nuotraukas, jie laikosi „nuomonės, jog jie negali būti priskiriami Vincentui Van Goghui“ ir tėra „imitacijos“.

Šį pranešimą muziejus paskelbė netrukus po to, kai Prancūzijos leidykla „Le Seuil“ pranešė ketvirtadienį išleisianti iki šios neskelbtų 65 V.Van Goho piešinių reprodukcijų knygą.

Spėliota, kad šis olandų dailininkas, kurio septyni šedevrai yra tarp 30 brangiausiai kada nors parduotų paveikslų pasaulyje, savo piešinius sukūrė rašalu viešbučio, kuriame jis buvo apsistojęs Prancūzijos pietiniame Arlio mieste, buhalterinėje knygoje.

Nors „Le Seuil“ spaudos konferencijoje Paryžiuje, kurioje buvo pranešta apie radinį, patys darbai nebuvo pristatyti, ketvirtadienį Prancūzijoje, JAV, Japonijoje, Britanijoje, Vokietijoje ir Nyderlanduose turėtų būti išleista knyga su šių priešinių reprodukcijomis „Vincent Van Gogh, the fog of Arles: the rediscovered sketchbook“ (Vincentas van Goghas. Arli rūkas. Iš naujo atrastas eskizų albumas).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rasti 65 iki šiol neviešinti Vincento Van Gogho darbai, antradienį pranešė prancūzų leidėjas „Le Seuil“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rasti 65 iki šiol neviešinti Vincento Van Gogho darbai, antradienį pranešė prancūzų leidėjas „Le Seuil“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius