-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sostinės galerijoje – A.Ermino paroda „Žmogiškasis faktorius. Kūnai“

Rugsėjo 6 dieną 18 val. sostinės (AV17) galerija pristatys Andriaus Ermino personalinę parodą „Žmogiškasis faktorius. Kūnai“.
Andrius Erminas Žmogiškasis faktorius. Sodai, 2017
Andrius Erminas Žmogiškasis faktorius. Sodai, 2017 / Autoriaus / (AV17) galerijos nuotr.
Temos: 1 Paroda

„Žmogiškasis faktorius“ yra menininko Andriaus Ermino tęstinė tema, plėtojama jo kūryboje jau beveik septynerius metus. Svarbus vaidmuo „Žmogiškajame faktoriuje“ skiriamas menininko kaip individo, jo, kaip šiuolaikinės visuomenės dalies apmąstymui, taip pat svarstoma žmogaus įtaka kultūriniams, socialiniams, psichologiniams, technologiniams ar gamtiniams procesams“, – taip parodą pristato jos organizatoriai.

Parodoje „Žmogiškasis faktorius. Kūnai“ autorius eksponuos naujausius darbus, kuriuos jungs bendra kūno tema.

„Kūnas čia suvokiamas kaip fizinė materija, turinti asociatyvų ryšį su pasąmoniniais išgyvenimais. Šis „Žmogiškojo faktoriaus“ skyrius balansuoja tarp anapusybės bei realybės kvestionuodamas pastarųjų ribas. Pasak autoriaus šių ribų takumas atsiskleidžia analizuojant žmogaus vidines būsenas bei patirtis, todėl vaizduodamas tik tam tikrus menamo kūno fragmentus menininkas kuria įvairias siužetų linijas, kurias žiūrovas gali savaip konstruoti remiantis savais išgyvenimais ir patirtimis.

Didžioji dalis parodoje pristatomų menamo kūno fragmentų – vaikystę primenantys simboliai. Remiantis psichoanalizės teorijomis vaikystėje patirti išgyvenimai turi tiesioginę įtaką visam žmogaus gyvenimui, vienaip ar kitaip veikia jo reakcijas į tam tikras situacijas, aplinkos suvokimą ir savirefleksiją. Menininkas atsispirdamas nuo šio periodo parodoje kalba apie visiems pažįstamas egzistencines temas, tokias kaip gyvenimo prasmingumas, savirealizacija, pakilimai ir nuosmukiai, kurie dažnu atveju priklauso nuo pasaulėvaizdžio susiformavusio gyvenimo eigoje, taigi įtakoti vaikystės patirčių“, – rašoma pranešime.

A.Erminas (g. 1971 m.) – skulptūrų, skulptūrinių objektų bei instaliacijų kūrėjas, gyvenantis bei kuriantis Vilniuje. Vilniaus dailės akademijoje baigė freskos – mozaikos bakalauro ir skulptūros magistro studijas.

Autorius įvertintas valstybės stipendijomis kultūros ir meno kūrėjams, ne kartą apdovanotas specialiais prizais už kūrybos išskirtinumą bei paskatintas jos plėtotei. Autorius aktyviai rengia personalines parodas, kurių jau surengęs virš dešimties, dalyvauja įvairiuose jungtiniuose projektuose Lietuvoje ir užsienyje: Didžiojoje Britanijoje, Ukrainoje, Izraelyje, Austrijoje, Bulgarijoje, Vokietijoje.

A.Ermino darbų yra įsigiję privatūs kolekcininkai, jo kūriniai yra papildę nuolatinę MO muziejaus Vilniuje kolekciją.

Paroda „Žmogiškasis faktorius. Kūnai“ Vilniaus (AV17) galerijoje, Totorių g. 5, veiks iki spalio 9 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius