-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 18 /14:47

Sostinės taryba pritarė strategijai „Miestas visiems“, skirs dėmesį universaliam dizainui

Vilniaus miesto taryba trečiadienį patvirtino universalaus dizaino principų strategiją „Miestas visiems“: ji užtikrins, jog miesto fizinė ir virtuali aplinka būtų lygiai prieinama visiems miestiečiams.
Universalaus dizaino principais pagamintas informacinis stendas
Universalaus dizaino principais pagamintas informacinis stendas / VRT nuotr.

Anot savivaldybės, universalaus dizaino esmė – viešai naudojami gaminiai ar paslaugos turi būti tinkami visiems žmonėms.

„Įgyvendinant „Miestas visiems“ strategiją, palaipsniui bus keičiamas diskriminuojantis požiūris į žmones su negalia ar turinčius specialiųjų poreikių, kaip į specifinę grupę, kuriai reikalingas specialus aplinkos pritaikymas. Palaipsniui viešai skelbiama informacija turės būti pateikiama taip, kad ją galėtų suprasti ir perskaityti visi. Fizinė aplinka taip pat bus pritaikoma, kad ji būtų patogi ir funkcionali visiems“, – nurodoma savivaldybės pranešime.

Strategija numato, kaip miesto gyvenime pritaikyti ir įgyvendinti universalų dizainą ir ką konkrečiai turi padaryti savivaldybės tarnautojai, kad pasiektų fizinės ir virtualios aplinkos universalumą.

Vilniaus savivaldybės teigimu, strategijos įgyvendinimo pradžioje daug dėmesio bus skiriama savivaldybės darbuotojų edukacijai. Tikimasi, kad universalaus dizaino principai daugelyje sričių bus pritaikyti per dešimtį metų.

Strategijai taryboje pritarta bendru sutarimu, ją parengė savivaldybės specialistai bei specialiuosius poreikius turinčių vilniečių atstovų grupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius