Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Stiklo menininkės iš Kauno darbai – Ukrainos dailės muziejaus kolekcijoje

Spalio 5-15 dienomis vykusiame 11-tajame tarptautiniame karšto stiklo simpoziume, Lvovo mieste, Ukrainoje, Lietuvos stiklo meną drauge su kitais menininkais, atstovavo stiklo menininkė ir Kauno Valda Verikaitė. Skelbiama pranešime spaudai.
Simpoziumo akimirkos
Simpoziumo akimirkos / Indrės Stulgaitės nuotr.
Temos: 3 Menas Stiklas Dailė

Renginio metu buvo kuriami nauji meno kūriniai bei mokslinės konferencijos metu pristatyta didžiausia tarptautinė meninio stiklo trienalė, „Vitrum Balticum“, kuri rengiama Kauno mieste.

Renginio atidarymas vyko Nacionaliniame Ukrainos dekoratyvinės dailės muziejuje, kurioje eksponuojami buvusių simpoziumų metu sukurti kūriniai. Čia Lietuvos menininkus pasveikino ir palaikė kultūros atašė Ukrainoje Ina Kniurienė.

Tai jau vienuoliktasis stiklo simpoziumas surengtas Lvovo mieste, Ukrainoje, kuris įvardijamas kaip seniausias pasaulyje. Pirmą kartą šis renginys surengtas 1989 metais Andrėjaus Bokotejaus iniciatyva, besikartojantis trienalės principu, kas tris metus. Taigi šiemet minint 30-uosius veiklos metus, renginys gali pasididžiuoti viena iš vertingiausių modernaus, studijinio, meninio stiklo kolekcijų, kurioje apie 350 meno kūrinių, kuriuos eksponuoja 254 autoriai iš 32 šalių. Šioje surinktoje kolekcijoje, per visus simpoziumo veiklos metus yra saugomi septinių Lietuvos menininkų darbai.

Karštas stiklas tai užburiantis procesas, keliantis daug iššūkių ir pateikiantis netikėtumų. Taigi Nacionalinės dailės akademijos karšto stiklo studijoje, kunkuliuojant apie 1100 laipsnių temperatūros stiklui, menininkai padedami meistrų, kūrė, dalinosi savo patirtimi, žiniomis bei įgūdžiais.

Renginio pabaigą vainikavo paroda Lvovo Nacionaliniame muziejuje, kurioje eksponuojami ne tik atvežti autorių darbai, bet ir simpoziumo metu sukruti kūriniai. Čia, Valda Verikaitė pristatė dvi kompozicijas: „Tuštuma“ ir „Socialinis monumentas“. Šie kūriniai liks Ukrainos stiklo muziejaus kolekcijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius