-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paroda „Pabaigos be pabaigos“ –  apie vidinius konfliktus ir poezijos paieškas

Antradienį galerijoje „Vartai“ buvo atidaryta šiuolaikinio Gruzijos menininko Vajiko Chachkhiani paroda „Pabaigos be pabaigos“, kurioje reflektuojami vidiniai bei išoriniai konfliktai, o kartu – ir poezijos paieškos.
Parodos „Pabaigos be pabaigos“ atidarymas „Vartų“ galerijoje
Parodos „Pabaigos be pabaigos“ atidarymas „Vartų“ galerijoje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pasak Berlyne gyvenančio menininko, kurio instaliacija šiemet atstovauja Gruziją Venecijos bienalėje, parodos „Pabaigos be pabaigos“ pavadinimas atliepia kūrinį, eksponuojamą parodoje – šakeles, apdegusias Rusijos ir Gruzijos karo metu. „Tai nelyg nesibaigianti karo produkcija“, – sakė V.Chachkhiani, sako kūryboje neretai nagrinėjantis politinių ir socialinių parametrų įtakas.

Tiesa, nors renkasi analizuoti konflikto prigimtį, menininkas savo kūrybos neatsieja ir nuo poezijos, kurią sakosi regintis kasdieniame gyvenime: „Net ir kare, smurte galima rasti poezijos blyksnių. Man atrodo, su poezija gyventi yra kur kas smagiau nei be jos.“

V.Chachkhiani teigimu, jo kūrybinis procesas nuolat kinta priklausomai nuo kūrybos objekto: „Niekada kažko nekuriu specialiai, tai tiesiog nutinka. Kartais viskas gali prasidėti nuo vaizdinio arba nuo konkrečios idėjos, formos. Galima sakyti, kad dirbu visada ir niekad – visada esu procese. Geros idėjos aplanko, kai apie jas negalvoji“.

Pasak parodos kuratorių, V.Chachkhiani yra materijos menininkas, jautriai žvelgiantis į kiekvienos medžiagos natūrą ir potencialą. „Menininkas pasitelkia itin platų medžiagų spektrą, įskaitant daiktus, baldus ar medžius. Jie surinkti įvairiais būdias ir pasakoja savo istorijas“, – teigiama parodos pristatyme.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Parodos „Pabaigos be pabaigos“ atidarymas „Vartų“ galerijoje
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Parodos „Pabaigos be pabaigos“ atidarymas „Vartų“ galerijoje

Vajiko Chachkhiani (g. 1985) personalines parodas yra surengęs daugiau nei 10 galerijų visoje Europoje. 2014 m. jis buvo apdovanotas prestižiniu 7-uoju Rubenso skatinamuoju apdovanojimu Šiuolaikinio meno muziejuje Zygene. Menininko darbai buvo įtraukti į tokias kolekcijas kaip Hamburger Kunsthalle, Šiuolaikinio meno muziejus Zygene ir Valstybinė Vokietijos šiuolaikinio meno kolekcija.

Parodoje pristatomi autoriaus paveikslai, videomeno darbai, objektai bei instaliacijos.

Paroda „Pabaigos be pabaigos“ galerijoje „Vartai“ veiks iki lapkričio 24 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius