Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas Italijos miestas nepakluso Kinijos prašymui atšaukti disidento parodą

Vienas Italijos miestas neatsisako savo planų surengti kinų menininko disidento darbų parodą, nepaisant Kinijos ambasados prašymo ją atšaukti, pareiškė šio miesto meras.
Kinijos vėliava
Kinijos vėliava / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Karikatūrininko Badiucao, dar vadinamo Kinijos Banksy, parodoje, kaip manoma, bus pasmerktos Kinijos vykdomos politinės represijos ir informacijos apie COVID-19 pandemiją cenzūra.

Paroda „Kinija yra (ne) arti“ (China is (not) near) turėtų atsidaryti lapkričio 13 dieną maždaug už 100 km į rytus nuo Milano esančiame Brešos mieste ir vykti iki vasario 13-osios.

Brešos meras Emilio Del Bono laikraščio „Il Foglio“ penktadienio numeryje išspausdintame interviu sakė, kad savivaldybė nepaklus Kinijos ambasados Italijoje prašymui parodą atšaukti.

Pasak jo, Italijos ir Kinijos draugystė „klausimų nekelia“, bet „manau, kad svarbu parodyti, jog net kritikuojant kai kuriuos dalykus galima išlikti draugais“.

„Mums menas ir išraiškos laisvė yra esminis derinys“, – anksčiau tviteryje parašė vicemerė Laura Castelletti.

Prie jos žinutės buvo pridėtos nuotraukos laikraščių pranešimų apie Kinijos ambasados kultūros reikalų skyriaus Romoje pateiktą prašymą.

Vietos laikraščio „Giornale di Brescia“ cituojamame kinų ambasados kultūros skyriaus laiške rašoma, kad Badiucao darbai yra „kupini antikiniško melo“.

Jie „iškraipo faktus, skleidžia klaidingą informaciją“, klaidina italų visuomenę ir „kelia grėsmę draugiškiems Kinijos ir Italijos santykiams“, teigiama jame.

Baigdamas savo laišką ambasados kultūros skyrius išreiškė „didelį nepasitenkinimą“ šia paroda ir paprašė miesto tarybos „greitai imtis veiksmų, kad būtų nutraukta aukščiau paminėta veikla“.

Australijoje gyvenantis Badiucao socialiniuose tinkluose save vadina „kinų ir australų menininku, kurį medžioja KKP (Kinijos komunistų partija)".

Pasak jo, Brešoje rengiama paroda bus jo pirma tarptautinė personalinė paroda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius