Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus žydų kvartalo neofreskos prabilo aktorių balsais

Meno projektas „Sienos prisimena“ žengia į naują etapą ir sostinės senamiesčio neofreskas, įkvėptas autentiškų istorinių kadrų iš Vilniaus žydų kvartalo klestėjimo laikų, papildė audio miniatiūromis – scenaristės rašytais kūriniais, kuriuos studijoje įgarsino profesionalūs aktoriai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Berniukai
Berniukai / Asmeninio archyvo nuotr.

Audio miniatiūros įrašytos lietuvių ir anglų kalbomis.

Garso aplikacijomis jau papildyti trys „Sienos prisimena“ kūriniai – „Berniukai su laikraščiais“ (M.Antokolskio g.), „Vyras iš prekybos rajono“ (Stiklių viešbučio fasadas) bei „Gatvės muzikantai“ (Vokiečių ir Šv. Mikalojaus g. kampas). Baigiamieji darbai vyksta su paskutiniu įrašu, kuris papildys žinomiausią projekto kūrinį „Išminčius“.

„Kai įgyvendinome pirmuosius kūrinius senamiestyje, iškart keli žmonės klausė, kada atsiras ir garso formatas. Labai smagu, kad pagaliau pavyko tai padaryti. Ir labai tikimės, kad vilniečiai ir miesto svečiai įvertins šį nedidelį eksperimentą“, – sako neofreskų autorė, dailininkė Lina Šlipavičiūtė.

Garso elementu senamiesčio neofreskos pasipildė vykdant projektą „Sienos prabyla“. Projektą įgyvendino VšĮ „Kiaurai sienas“, kartu su scenariste Irma Bogdanovičiūte bei garso režisieriumi Germanu Skoriu. Projektą finansavo Vilniaus miesto savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius