Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vyriausybės kultūros ir meno premijas rekomenduojama skirti 12-ai kūrėjų

Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija iš visuomenės pasiūlytų daugiau nei 40-ies muzikos, teatro, dailės, literatūros, kitų kultūros ir meno sričių atstovų atrinko 12 kandidatų gauti premijas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
R.Danisevičius, K.Navakas ir V.Mainelytė
R.Danisevičius, K.Navakas ir V.Mainelytė / 15min nuotr.

Komisija rekomenduoja Vyriausybės kultūros ir meno premijas skirti fotomenininkui Ramūnui Danisevičiui, muziejininkei Vidai Kanapkienei, dailininkui, knygų vaikams autoriui Kęstučiui Kasparavičiui, kino ir teatro aktorei Vidai Vaivai Mainelytei, kompozitoriui Arvydui Malciui, tapytojai Sigitai Maslauskaitei-Mažylienei, menotyrininkei Agnei Narušytei, poetui Kęstučiui Navakui, aktorei Reginai Reklaitienei (Šaltenytei), kino operatoriui Janui Vitoldui Tomaševičiui, tekstilininkei Zinaidai Vogėlienei ir menotyrininkei Rasutei Žukienei.

Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisijai vadovauja poetas ir publicistas Liutauras Degėsys. Komisijos nariai – Ministro Pirmininko patarėja švietimo, mokslo ir kultūros klausimais Unė Kaunaitė, kultūros viceministrė Gintautė Žemaitytė, violončelininkas Mindaugas Bačkus, architektė Gražina Bernotienė, teatro kritikas, publicistas Vaidotas Jauniškis, fotomenininkas Alvydas Lukys, aktorė Dalia Michelevičiūtė, menotyrininkas Ernestas Parulskis, kino kritikė Rasa Paukštytė, menotyrininkas Helmutas Šabasevičius, etnologė Daiva Vaitkevičienė.

Vadovaudamasi Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisijos sprendimu, Kultūros ministerija pateiks Vyriausybei tvirtinti nutarimo projektą dėl premijų skyrimo.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 Vyriausybės kultūros ir meno premijų. Premijos skiriamos Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams ir veikėjams už svarų indėlį į kultūrą ir meną bei ypatingus šios srities nuopelnus. Vyriausybės kultūros ir meno premijos skiriamos nuo 1997 metų. Nuo 2008 m. premijos dydis siekia 340 bazinių socialinių išmokų dydžių. Premijos gali būti skiriamos pavieniams pretendentams arba pretendentų kolektyvui. Premija, skiriama kolektyvui, paskirstoma po lygiai kiekvienam jo nariui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius