Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 04

7 priežastys, kodėl neverta atidėlioti kelionių

Apie keliones svajoja daugelis – skaitydami kelionių knygas, žvelgdami į draugų atostogų nuotraukas socialiniuose tinkluose ar skaitydami interviu su porelėmis, apkeliavusiomis Žemės rutulį. „Kada nors, kai turėsiu daugiau laiko, kai bus atliekamų pinigų…“.
Keliaujanti pora
Keliaujanti pora / Vida Press nuotr.

Dažnai tokios svajonės taip ir nevirsta konkrečiais planais, nes galiausiai vis tiek vėl suplanuojame atostogas prie artimiausio ežero ar pajūrio. Štai kelios priežastys, kodėl kelionių neverta atidėlioti!

 1. Nesiteisinkite pinigų trūkumu

Jei Didžiajai Gyvenimo Kelionei taupysite keliolika metų, visai gali būti, kad į tą kelionę taip ir nesileisite – pinigų staiga prireiks naujam namo stogui, automobiliui ar vaikų studijoms. Kelionės nėra toks brangus malonumas, kaip kartais save gąsdiname. Paprastai brangiausiai atsieina lėktuvo bilietai, tačiau šiais laikais ir čia galima sutaupyti – sekite specialius pasiūlymus, ieškokite pigesnių bilietų akcijų. Pagaliau, visai šeimai ar draugų kompanijai smagu keliauti automobiliu ar vadinamuoju kemperiu. 

Kitas išlaidas, tokias, kaip mokestis už nakvynę, maistas, transportas tikrai galite kontroliuoti. Dažnoje šalyje rasite skanaus, šviežio ir nebrangaus gatvės maisto. Gyventi galima ne tik viešbučiuose, bet ir hosteliuose ar per specializuotus interneto tinklalapius išsinuomotame bute ar kambaryje pas vietinius. O laiką galite leisti daugybėje nemokamų renginių, kurių gali pasiūlyti didieji miestai.

Vida Press nuotr./Keliautojai mašinoje
Vida Press nuotr.

2. Įmonė be jūsų nesugrius

Poilsis ir kelionėje pasisemti įspūdžiai grįžus leis kibti į darbus su naujomis jėgomis ir aistra.

Daugybė žmonių atidėlioja keliones ir atostogas, teisindamiesi, kad jei kelias dienas (ką jau kalbėti apie savaites!) jų nebus biure, įmonę mažų mažiausiai ištiks katastrofa, o greičiausia ji tiesiog bankrutuos. Žinoma, kievienas mūsų esame svarbus, bet, patikėkite, ir… pakeičiamas. Jei perduosite darbus kolegoms, informuosite, ką daryti kritiniais atvejais, greičiausiai, niekas jūsų biure net nepasiges. O poilsis ir kelionėje pasisemti įspūdžiai grįžus leis kibti į darbus su naujomis jėgomis ir aistra. 

TAIP PAT SKAITYKITE: Sėkmingai išsilaipinę Kretoje

3. Atidėliojimas ir griežtas planavimas vargina

Jei jaučiate, kad darbe išsisėmėte, gyvenime niekas nebedžiugina ir net artimieji ėmė erzinti, išsirinkite kryptį ir iškeliaukite nieko nedelsdami. Pamirškitę įprotį keliauti tik konkrečiu, jau keletą metų nesikeičiančiu laiku – daugiau spontaniškumo! Kas sakė, kad kalendorius, darbo grafikas ir rutina turi jus kontroliuoti. Jūsų laikas yra JŪSŲ, jūs ir spręskite, kaip jį valdyti.

4. Atostogaukite ne tik sezono metu

Atostogų sezonas – tai aukštenės kainos, didesnės spūstys ir ilgesnės eilės prie objektų, kuriuos panorėsite aplankyti. Tad geriau atostogauti kelis kartus per metus ir nebūtinai tada, kai tą daro visi. Neturite galimybės eiti atostogų kelis kartus? Tada leiskitės į netolimą kelionę, tarkime, ilgąjį savaitgalį. Per tris dienas galima daug įdomaus nuveikti daugelyje Europos šalių sostinių, o tai tikrai padės atgauti gyvenimo džiaugsmą. 

Vida Press nuotr./Kelionė
Vida Press nuotr.

5. Atsikratykite nepagrįstų baimių

Užteks svajoti, skaityti kelionių knygas ir vegetuoti, tapkite kelionių herojais, o ne stebėtojais!

Svetima kultūra, nepažįstami papročiai, nesugebėjimas susikalbėti svetima kalba trikdo ir glumina, tačiau tegul tai netampa pasiteisinimais visai nekeliauti. Jei nemokate jokios užsienio kalbos, įsigykite kelialapį ir keliaukite su grupe, kurią vedžios ir susigaudyti padės gidas. Užteks svajoti, skaityti kelionių knygas ir vegetuoti, tapkite kelionių herojais, o ne stebėtojais! 

6. Dėl pervargimo kenčiate ne tik jūs, bet ir aplinkiniai

Ko gero, nesyk susidūrėte su situacija, kai vadovas darbe toks piktas ir irzlus, jog darbuotojai jam už nugaros linki kuo greičiau rasti laiko atostogoms. Jei jūs ir esate tas vadovas, patikėkite, tokie linkėjimai lydi kiekvieną jūsų pykčio priepuolį ir kasdien besikeičiančius sprendimus. Darbe jūs tik keliate įtampą ir neatnešate jokios naudos, jei nuolat jaučiate nuovargį ir stresą. Leiskitės į kelionę, pailsėkite ir... leiskite kitiems pailsėti nuo jūsų.

Vida Press nuotr./Keliautojai Indijoje
Vida Press nuotr./Keliautojai Indijoje

TAIP PAT SKAITYKITE: Specialisto komentaras: Arba dirbi, arba gyveni?

7. Pasisemkite įspūdžių ir idėjų

Kūrybiškumas ir inovatyvumas – vienos iš dažniausiai linksniuojamų geidžiamo darbuotojo savybių. Kokia kita proga, jei ne keliaujant, galima pasisemti tiek daug įspūdžių, patirties, kada daugiau taip plečiasi akiratis? Jokia paslaptis, kad daugybė gerų sprendimų, kūrybinių ir verslo idėjų gimsta keliaujant. Tad pirmyn!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius