10 aksesuarų, netinkamų darbui

Po tokių straipsnių visada kas nors pasakys, kad jos darbe tinka ir skambantys papuošalai, ir ryškūs segtukai į plaukus ir tinklinės kojines. Tačiau mes kalbame ne apie indiškas parduotuves, ne apie vaikų darželius ir net ne apie masažo salonus. Taigi jei jūs dirbate elementariame biure, gal net nuo aštuonių iki penkių, atsiminkite, šitie aksesuarai gana prastai dera su dalykiška aplinka!
Ralph Lauren 2015 m. pavasario-vasaros kolekcijos modelis
Masyvūs auskarai / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

1. Beprotiško aukščio aukštakulniai su platforma 

Nedidelės (iki 2 cm), paslėptos platformos – visai priimtinas variantas, tačiau viskas, kas bent iš tolo kelia asociacijų su striptizo šokėjų avalyne ar Lady Gagos kasdieniais bateliais, turi likti spintoje iki penktadienio vakaro. Biure, turinčiame bent minimalų aprangos kodą jie – tabu. 

Vida Press nuotr./Gatvės stilius Niujorke
Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr.

2. Įsispiriamos šlepetės

Pirma – jos nervina – jei koks kolega tokias nešioja, įsiklausykite į garsą, kurį šokios šlepetės skleidžia. Antra – jos pernelyg atviros biure. Net odinės tokio tipo basutės – abejonių keliantis pasirinkimas, ypač biure su griežtu aprangos kodu. 

Vida Press nuotr./Emily Blunt Los Andžele
Vida Press nuotr./Emily Blunt Los Andžele

3. Pernelyg atviros basutės

Tipiškas pavyzdys – gladiatoriai su daugybe dirželių, kurie irgi apnuogina per daug pėdos. Jei jūs dirbate neformalioje aplinkoje, galima rinktis ir tokį variantą, tik nepamirškite, kad paprastai avalynė, kurią priimta nešioti basa koja, nedera prie dalykinių kostiumėlių ir atitinkamo stiliaus.  

Vida Press nuotr./Gatvės stilius Niujorke
Vida Press nuotr.

4. Tinklinės kojinės

Viskas, kas tinkama vakarui, neturėtų atsidurti ant kaklo, ausyse ar pirštų kontoroje.

Ypač juodos ir krintančios į akis – kad būtų aišku: štai ji – fatališka moteris. Ryškiaspalvės ar ornamentuotos irgi tiks ne kiekviename biure labai jau jos žaismingos ir nedalykiškos. Išimtis gali būti plonytis kūno spalvos tinklelis. Tačiau solidžioje kontoroje ir to reikėtų vengti. 

5. Blizgūs papuošalai

Viskas, kas tinkama vakarui, neturėtų atsidurti ant kaklo, ausyse ar pirštų kontoroje. Pirmiausia tokie papuošalai atsiskleidžia dirbtinėje šviesoje, o dieną atrodo neskoningai. Antra, demonstruoti savo finansinę gerovę (jei kalba apie tikrus ir pastebimus brangakmenius) – dar neskoningiau. 

Vida Press nuotr./Anja Rubik
Vida Press nuotr./Anja Rubik

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius