Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

7 patikrinti būdai, kaip patikti žmonėms

Net jei kyla noras prieštarauti, jog visiems tikrai nepatiksite, verta pasistengti bent jau dėl savęs – būti maloniais itin naudinga patiems. „Menas bendrauti – tai lygiai tokia pat perkama prekė, kaip kava ar cukrus. Ir aš pasirengęs mokėti už tai daugiau, nei už bet kurią prekę pasaulyje,“ – taip teigė Henris Fordas.
Merginų kompanija
Merginų kompanija / Vida Press nuotr.

Amerikietis psichologas ir rinkodaros specialistas Robertas Cialdinis bestseleriu tapusioje knygoje „Įtakos psichologija“ rašo apie eksperimentą, kuris įrodė, kad žmonių santykiai paremti abipusės įtakos dėsniu: jei žmogus kažką gavo iš jūsų (bent jau nusišypsojote!), jis būtinai kažką duos mainais. Tad mokėjimas kitiems padaryti gerą įspūdį suteikia jums daug privalumų.

Ne tik pardavimų srityje egzistuoja visiems žinomas dėsnis, kad patenkintas klientas apie paslaugą papasakos maždaug 15 žmonių – tai galioja ir tarpusavio santykiams.

Pavyzdžiui, galimybę apsirūpinti parama siekiant savo tikslų. Jūs užmezgate ryšius, kurie naudingi jūsų verslui, o be to, ne tik pardavimų srityje egzistuoja visiems žinomas dėsnis, kad patenkintas klientas apie paslaugą papasakos maždaug 15 žmonių – tai galioja ir tarpusavio santykiams. Ypač tuo atveju, jei jūs itin nepatikote… Taigi, štai keli paprasti patarimai, kuriuos gal kažkada girdėjome, bet visais nesinaudojame.

1. Šypsokitės

Nuoširdi šypsena žaibiškai pakelia nuotaiką ne tik aplinkinaims, bet ir jums patiems. Jūs tampate patrauklesnis savo pašnekovui: besišypsančiais žmonėmis labiau pasitikima. Suprantame – būna dienų, kai šypsotis visiškai nesinori, bet jei laukia svarbus susitikimas, prieš įeidami į kabinetą, pagalvokite apie tai, kad esate tiesiog dėkingi likimui už tai, ką turite, kuo esate ir už galimybę bendrauti su įdomiais žmonėmis. Jūsų nusiteikimas automatiškai persiduos kitiems pokalbio dalyviams.

Vida Press nuotr./Susitikimas
Vida Press nuotr.

2. Nuoširdžiai džiaukitės kitu žmogumi

Prisiminkite akimirkas, kai buvote sutikti su džiaugsmu, o ne šaltai ir oficialiai. Tai toks skirtumas!

Prisiminkite akimirkas, kai buvote sutikti su džiaugsmu, o ne šaltai ir oficialiai. Tai toks skirtumas! Nuoširdžiai pasisveikinkite su pašnekovu, pažvelkite jam tiesiai į akis ir pasakykite, kad jums malonu jį matyti. Jei niekaip nesiseka išspausti šypsenos ir geranoriškos veido išraiškos, pasitelkite humorą: prisiminkite, kaip džiaugsmingai (kasdien po keletą kartų) šuo pasitinka savo šeimininką arba kokie nuoširdūs būna vaikai. Nebijokite, „per daug malonus“ nepasirodysite.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip atsiprašyti, kad jums atleistų (o savimeilė nenukentėtų)?

3. Rodykite dėmesį

Koks pats svarbiausias žodis kiekvienam? Teisingai – vardas. Bėda, kad vos prisistačius žmogui ar keliems, jų vardus tuoj pat pamirštame. Būtent tuo momentu ir reikėtų pasistengti (nors vakarėlyje norėtųsi atsipalaiduoti ir neapkrauti atminties…). Daugybė žmonių ironiškai atsiliepia apie feisbuko draugų sveikinimus gimtadienio proga, bet kai ateina jų gimtadienis, karštligiškai naršo: kas pasveikino, o kas nepasveikino. Taigi, parodykite nors tokį dėmesį.

Vida Press nuotr./Besikalbanti pora
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius