Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 23

Aleksandro Gomelskio taurės turnyre Kauno „Žalgiris“ stengsis geriau pažinti naujokus

Penktadienio popietę stipriausias Lietuvos krepšinio klubas Kauno „Žalgiris“ išskrido į Maskvą, kur jau šeštadienį sužais pirmąsias Aleksandro Gomelskio taurės turnyro rungtynes.
„Žalgirio“ naujokas Sonny Weemsas
„Žalgirio“ naujokas Sonny Weemsas giriamas dėl žaidimo vienas prieš vieną ir kibios gynybos. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pusfinalyje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų varžovu bus Maskvos CSKA klubas su Ramūnu Šiškausku, Darjušu Lavrinovičiumi ir treneriu Jonu Kazlausku.

Kitame turnyro pusfinalyje kovos Eurolygos ir Graikijos čempionė Atėnų „Panathinaikos“ ir stipriausia Turkijos ekipa Stambulo „Fenerbahce Ulker“. A.Gomelskio taurės dalyvės pasidalins solidų prizinį fondą – 50 tūkst. eurų (už pirmą vietą – 20, už antrą – 15, už trečią – 10, o už ketvirtą – 5 tūkst. eurų).

Į Rusijos sostinę kauniečiai išvyko ne stipriausios sudėties. Po varginančių Europos čempionato batalijų leista atsipūsti Lietuvos rinktinės nariams Mantui Kalniečiui, Pauliui Jankūnui, Tomui Delininkaičiui ir Robertui Javtokui, rašo „Kauno diena“.

Tomo Urbelionio/BFL nuotr./Vitoldas Masalskis
Vitoldas Masalskis

Anot „Žalgirio“ klubo sporto direktoriaus Vitoldo Masalskio, Maskvoje „Žalgirio“ lauks pirmas rimtesnis šio sezono egzaminas. „Turnyre Maskvoje stengsimės analizuoti klubo naujokus. Komandos vyriausiasis treneris Iliasas Zouras nori geriau pažinti žaidėjus“, – sakė V.Masalskis.

Paklaustas apie „Žalgirio“ naujokus, V.Masalskis krepšininkams negailėjo komplimentų. „Ty Lawsonas – aukšto lygio žaidėjas, galintis sėkmingai atakuoti iš toli. Jis nevengia kontakto, yra labai greitas, techniškas gynėjas. Įdomu, kaip jam seksis adaptuotis prie europietiškojo krepšinio. Amerikietis nėra žaidęs Senajame žemyne, tad gali prireikti šiek tiek laiko. Tačiau Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) lygoje jis buvo startinio penketo žaidėjas, tad lūkesčių į jį dedame tikrai nemažai“, – „Kauno dienai“ sakė V.Masalskis.

„Jo tautietis Sonny Weemsas išsiskiria labai galingu šuoliu. Galbūt galėtų šiek tiek geriau atakuoti iš vidutinio nuotolio, tačiau puikiai žaidžia vienas prieš vieną, neblogai ginasi. Džiugina tai, kad abu paminėti krepšininkai nepiktnaudžiauja individualiais veiksmais, mėgsta komandinį žaidimą“, – tęsė „Žalgirio“ klubo sporto direktorius.

„Milovanas Rakovičius turi Eurolygos patirties, tad jam adaptuotis bus lengviausia. Serbas – fiziškai labai galingas krepšininkas, bus naudingas baudos aikštelėje, nes gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių, kietai ginasi, – teigė V.Masalskis. – Marko Popovičių dar nuo senų laikų labai myli „Žalgirio“ sirgaliai. Kroatas labai patyręs ir puikų metimą turintis krepšininkas. Neabejoju, kad aistruoliai džiaugsis jo sugrįžimu į Kauną. Esu įsitikinęs, kad komandoje jis vaidins svarbų vaidmenį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius