-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 13

Arvydas Sabonis atskleidė savo meilės istoriją

Šiemet gruodžio 19 dieną Arvydui Saboniui sukanka 50 metų. Šia proga apie garsiausią Lietuvos krepšininką kuriamas dokumentinis filmas „Arvydas Sabonis 11“. Jo premjera šalies kino teatruose sutampa su tikruoju krepšinio legendos gimtadieniu.
Ingrida ir Arvydas Saboniai
Ingrida ir Arvydas Saboniai / Viganto Ovadnevo nuotr.
Temos: 1 Arvydas Sabonis

Filmo kūrėjai sako, kad A.Sabonį visi dar puikiai pamename aikštelėje ir tuo pat metu jau spėjome jo pasiilgti. Atrodo, apie jį žinome viską, bet jis vis tiek mus domina. Būtent šios priežastys ir paskatino sukurti garsiausio Lietuvos krepšininko portretą.

VIDEO: Linksmybės

Krepšinio megažvaigždžių atsiliepimai

Dokumentiniame filme pamatysite daug gerai žinomų, didžiąją dalį savo gyvenimo krepšiniui paskyrusių žmonių. Daugelis jų jau yra ne kartą kalbėję apie Sabą, tačiau šį kartą jie viešai dalijasi tomis istorijomis, kurias iki šiol žinojo tik artimiausi krepšinio legendos draugai ar bičiuliai. Be Sabo bendražygių prisiminimų, filme išgirsite ir tokių krepšinio megažvaigždžių kaip Hakeemas Olajuwonas, Davidas Robinsonas, Vlade Divacas ir kitų pasakojimus. O NBA komisaras Davidas Sternas prisimins, kaip  jauną Sabonį bandė sumedžioti stipriausios pasaulio krepšinio lygos komandos.

VIDEO: Krepšinis

Filme išvysite ir daugiau niekur nematytų kadrų, „Sabo stiliaus“ interviu. Pavyzdžiui, kiek iš jūsų esate pastebėję, kad ant 1992-ųjų Barselonos olimpiados krepšininkų apdovanojimo pakylos nebuvo Arvydo? Kur jis buvo tuo metu ir daug kitų negirdėtų, smagių bei nuoširdžių istorijų išgirsite iš paties krepšininko, jo bičiulių ir artimųjų.

VIDEO: Draugystė

Kiek kartų Sabas pasakė „myliu“?

Kino juostoje apžvelgiama net tik profesionalaus krepšininko karjera nuo pat 1981-ųjų, kai Sabas pradėjo žaisti Kauno „Žalgiryje“, bet ir jo asmeninis gyvenimas. Kaip ir daugelio garsių krepšininkų, taip ir A. Sabonio karjera neapsiėjo be skaudžių traumų. Tačiau šalia visuomet buvo žmonių, kurie jam padėjo ir kuriems jis iki šiol yra dėkingas už tai, ką pasiekė. Tai ne tik gydytojai ar treneriai, draugai ir bičiuliai iš tų komandų ar klubų, kuriuose jis žaidė. Tai ir varžovai, kiti profesionalaus sportininko karjerą atidžiai stebėję ir sekę, ja nuoširdžiai domėjęsi ir rūpinęsi žmonės. Ir, žinoma, patys artimiausi – mama Milda, žmona Ingrida. Beje, žiūrėdami filmą sužinosite ir Sabonių meilės istoriją, kurią taip pat nuoširdžiai bei visiškai atvirai pasakoja abu – gražioji vilnietė Ingrida ir daugžodžiauti nemėgstantis tikras kaunietis Sabas.

VIDEO: Meilė

Šis filmas – tai atviras, nuoširdus, šiltas ir nuotaikingas pasakojimas apie Arvydo Sabonio gyvenimą ir karjerą. Tai itin charakteringas marškinėlius su 11 numeriu dėvėjusio 2,20 m ūgio krepšinio milžino, olimpinio ir pasaulio čempiono, portretas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius