Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 11

Arvydas Sabonis prieš filmo premjerą: „Bus įdomu sužinoti, ką apie mane kalba“

Kaune ketvirtadienio vakarą įvyks filmo apie krepšinio legendą Arvydą Sabonį išankstinė premjera kviestiniams svečiams. Pats A.Sabonis sakė filmo dar nematęs ir žinantis apie jį tik tiek, kiek pats jame kalba.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Neįsivaizduoju, apie ką tas filmas, jo nesu matęs. Bus įdomu sužinoti, ką apie mane kalba kiti“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje kalbėjo A.Sabonis.

Jis sakė nesijaudinantis dėl to, ką pamatys. „Yra tokia rusiška daina: man jau ne 20“, – šypsodamasis sakė jis.

„Forum Cinemas“ įvyksiančioje premjeroje A.Sabonis apsilankys kartu su žmona Ingrida. Tarp svečių turėtų būti ir prezidentas Valdas Adamkus.

Artėja jubiliejus

A.Sabonis vylėsi, kad po filmo pristatymo gyvens ramiau. „Žinojau, kad kažkada taip bus, apie mane norės pastatyti filmą. Ir atėjo ta diena. Tikiuosi, ateityje bus ramu“, – sakė jis.

Visiems žiūrovams premjera įvyks gruodžio 19 d., kai A.Sabonis švęs 50 metų jubiliejų.

Paklaustas, kaip paminės gimtadienį, A.Sabonis juokdamasis atsakė: „Nusiskusiu, apsikirpsiu ir švęsiu. Bus draugų.“

Jis teigė, kad 50-metį sutiks Kaune. „Kai buvau jaunesnis, 50 metų atrodė daug, o dabar tų metų nejaučiu“, – teigė A.Sabonis.

Viena žurnalistė pasiteiravo, ar tokio didelio žmogaus nekamuoja peršalimo ligos. „Viršuje oras geresnis“, – juokavo legendinis krepšininkas.

Idėją brandino 5 metus

Filmo režisierius Rimvydas Čekavičius teigė, kad mintis sukurti filmą apie Arvydą Sabonį kilo prieš 5 metus. „Prieiti prie Arvydo buvo žiauriai sunku. Atsimenu Kaune jis stovi, o aš galvoju: dabar arba niekada. Išdrįsome. Po to, viskas buvo paprasčiau. Visame pasaulyje ištarus jo pavardę atsidaro visos durys. Daug kas kvietėsi į namus. Sunkiausia prieiti prie Arvydo. Ir šiandien sunku. Ačiū jam, kad leido. Tik reikėjo palaukti kelerius metus, nes Arvydas norėjo, kad vaikai paaugtų ir suprastų, kas buvo jų tėvas“, – pasakojo R.Čekavičius.

Žinojau, kad kažkada taip bus, apie mane norės pastatyti filmą. Ir atėjo ta diena. Tikiuosi, ateityje bus ramu, - kalbėjo A.Sabonis.

Anot R.Čekavičiaus, vos išgirdę, jog filmas bus kuriamas apie A.Sabonį, juos šiltai priėmė visi pašnekovai. „Automobilliu apvažiavome visą Ameriką, su kai kuriais pašnekovais daugybę kilometrų vykome susitikti tik susitarę telefonu, nežinodami, ar juos rasime vietoje. Bet visus rasdavome laukiančius“, – prisimena režisierius.

Filme įspūdžiais apie A.Sabonį dalijasi buvęs NBA vadovas Davidas Sternas, NBA žaidėjai, buvę treneriai, vadybininkai, taip pat serbai Aleksandras Džordževičius, Dejanas Bodiroga ir Vlade Divacas.

Šiltai priimti Serbijoje

Filmo prodiuseris Karolis Tiškevičius prisimena, kad labai šiltai buvo priimti ir Serbijoje. „Vadinamoje mūsų krepšinio priešų šalyje visur atsiverdavo durys vos paminėjus A.Sabonio pavardę. Labai iškalbingas buvo V.Divaco pastebėjimas: „Kiekvieną kartą aikštelėje būdamas su Arvydu Saboniu aš iš jo mokiausi“, – pasakojo K.Tiškevičius.

Prodiuseris palygino A.Sabonį su „Titaniku“. „Jis visiems žinomas, bet kartu ir paslaptingas. Kurdami filmą vis daugiau sužinojome apie šį žmogų ir supratome, kiek daug dar nežinome", – dalijosi įspūdžiais K.Tiškevičius.

Filmo biudžetas – 400 tūkst. litų. „Svarbiausia turėti atsidavusią komandą. Šis filmas yra mano svajonė, dėl kurios man nieko negaila. Kai kurie svajoja apie „Ferrari“, apie jachtas, o aš – apie šį filmą“, – sakė režisierius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius